Novinky ze srovnávačů aneb jak se nejlépe připravit na letní e‑shopařskou sezónu 

Petra Marková
9. 6. 2021
3 minuty čtení
Novinky ze srovnávačů aneb jak se nejlépe připravit na letní e-shopařskou sezónu

Co by vás v nadcházejícím období nemělo minout v případě srovnávačů zboží? Shrnuli jsme pro vás užitečné novinky z HeurekyFavi, které využijete s nadcházejícími sezónními akcemi. Ať už zvažujete expanzi nebo vyladění inzerce pro domácí trh, jste na správném místě.

Co by vás v nadcházejícím období nemělo minout v případě srovnávačů zboží? Shrnuli jsme pro vás užitečné novinky z HeurekyFavi, které využijete s nadcházejícími sezónními akcemi. Ať už zvažujete expanzi nebo vyladění inzerce pro domácí trh, jste na správném místě.

S Favi se prosadíte v dalších třech zemích

Specializovaný srovnávač Favi do seznamu zemí, kde působí, přidal tři silné evropské trhy — Itálii, Švédsko a Velkou Británii. Pokud vás láká inzerce na některém z nich, využijte výhodnou úvodní nabídku Favi. Při registraci do 30. června poběží vaše kampaň v bezplatném režimu až do konce srpna.

Jaké jsou podmínky pro zařazení e‑shopu? Stačí vám XML feed ve formátu, který Favi dokáže zpracovat a lokalizovaný obchod pro danou zemi. S Mergadem využijete formáty pro porovnávače zboží, které již používáte a převedete je na ty, které potřebujete pro zahraniční zákazníky.

Favi nově inzerentům nabízí automatický nástroj Optimalizace konverzí, se kterým zlepšíte výsledky e‑shopu v dlouhodobém horizontu. Pomůže vám výrazně zkvalitnit návštěvnost a pozice zboží v katalogu.

Přehled podmínek pro nastavení optimalizace najdete přehledně v tomto dokumentu.

Při inzerci na srovnávačích nezapomínejte na kvalitní obrázky produktů, které jsou pro úspěšný prodej klíčové. Zautomatizujte jejich úpravu s aplikací Feed Image Editor, která vám nově pomůže už i s nízkým rozlišením fotek vašeho zboží.

Jaké novinky přináší Heureka?

Kromě pravidelných obsahových změn a nových kategorií se v Heurece tentokrát zaměřili na TAG. Upravené a přidány tagy pomohou zlepšit orientaci při vyplňování dat na srovnávači.

Jaké jsou upravené nebo nové TAGY?

Jejich kompletní přehled naleznete na Heureka blogu.

U tagu <SPECIAL_SERVICE> si dejte pozor, protože sem patří pouze určité služby:

Zaostřete na kvalitu vyskakovacích dotazníků

Užitečné tipy na nastavení pop-up oken a widgetů přináší blog HeurekaDevs. Přečítěte si jejich 10 tipů, jako dostat maximum z rychlých dotazníků na webu a vylepšete získávání zpětné vazby od uživatelů pro oboustrannou spokojenost.

Při inzerci na Heurece nezapomínejte i na povinné parametry vašeho zboží. S bezplatným auditem feedu v něm najdete případné chyby a rovnou je v Mergadu odstraníte. Váš XML feed tak bude plně odpovídat požadavkům srovnávače.

ShopCamp se vrací v plné síle

Začátek září bude po roční pauze opět patřit akci ShopCamp. Na půdě ČVUT se 2. 9. 2021 setkají e‑commerce odborníci, kteří si během workshopů i networkingu vymění tipy ze světa e‑shopů. Na 8. ročníku nebude chybět ani Mergado tým, kterému budou letos dělat společnost i specialisté z našich nových aplikací.

Podívejte se, jak našima očima vypadal poslední offline ročník a načerpejte inspiraci ze stále aktuálních témat.

Mohlo by vás zajímat:

Petra Marková

Slovenský trh a libozvučnou slovenštinu má v Mergadu na starosti copywriterka Petra. Textuje, bloguje, překládá a s vášní tvoří obsah na sociální sítě. A když zrovna nehledá ta správná slova, věnuje svůj čas své bytové džungli, pečení, kavárnám nebo cestování.