Mergado Pack pro PrestaShop je lepší a lepší!

Článek zveřejněn 26. 01. 2017
| 2 minuty čtení
Mergado Pack pro PrestaShop je nástroj, usnadňující inzerci na zbožových vyhledávačích díky generování univerzálního feedu nebo implementovanému měření konverzí. Všechny podrobnosti o tomto modulu najdete tady. 
 
Teď už ale k vylepšením, které vás ve verzi 1.3.1 čekají.
 

Automatická kontrola novější verze modulu

Po instalaci této verze (kterou proveďte ještě naposledy manuálně přes volbu Přidání modulu v administraci) se již bude automaticky zjišťovat, zda je dostupná novější verze modulu a pokud ano, zobrazí se na stránce s přehledem modulů v administraci e‑shopu možnost aktualizace. Tedy stejně, jako je to obvyklé u ostatních modulů PrestaShopu. 
Aktualizace na další verze v budoucnu se tedy provede jen jedním kliknutím na tlačítko Aktualizovat na příslušném řádku s modulem. Nová verze se bude kontrolovat automaticky 1x za týden.
 
 

Logování rozšířeno o kontrolu generování feedu (cronem)

O chybách během procesu generování XML feedu budete mít teď vy i my mnohem lepší přehled.  Pokud by totiž z nějakého důvodu nedoběhlo generování feedu a nevytvořil se celý, uloží se do logu záznam o takové chybě.
Log soubor je dostupný na FTP v adresáři: /​modules/​mergado/​log/​ nebo pod přímou adresou zadanou v prohlížeči ve tvaru: <adresa Vašeho PrestaShopu>/modules/mergado/log/log_<bezpečnostní řetězec znaků, který najdete v administraci modulu pod záložkou “Podpora”>.txt
 
Příklad: 
 

Přidání elementu <GENERATOR>

Podle specifikace Mergadova XML lze použít element <GENERATOR> pro určení platformy e‑shopu nebo modulu, který feed generuje. Implementovali jsme jej do feedu generovaného modulem Mergado Pack také, a Mergado tak následně automaticky pozná, že jde o feed generovaný z PrestaShopu.
 

Podpora „Pricemania — overený obchod” a  “Na názoroch záleží!” od NajNákup.sk

Do části Reklamní systémy jsme přidali nastavení pro službu “Pricemania — overený obchod” od Pricemania.sk. Více se o hodnocení dozvíte zde. Certifikát mohou dostat e‑shopy, které mají dlouhodobě v uživatelských dotaznících zasílaných e‑mailem kladné hodnocení. Jedná se přitom o bezplatnou službu.
 
Podobně je postavená i služba “Na názoroch záleží!” od NajNákup.sk. Díky ní mohou zákazníci hodnotit svůj nákup na NajNákup a e‑shopy na základě těchto hodnocení ne/​získají certifikát “Obchod odporúčaný zákazníkmi“ (funguje to tedy podobně jako Ověřeno zákazníky na Heurece).
 
 
 
Aktuální verzi modulu najdete zde. Pokud byste k ní nebo Mergado Packu měli jakékoli dotazy, obraťte se na naši podporu. 
 
Jinak vězte, že na vývoji modulu budeme dále pracovat a do budoucna se tak můžete těšit na další vylepšení a rozšíření.
 
Napsal / Kateřina Šmajzrová / 26. 01. 2017

Katka se panu Mergadovi stará o české texty, hlídá aby jim bylo rozumět a aby vás bavily. Taky točí videa a webináře pro ty, kdo jsou spíš na obrázky než na texty. Mimo to ráda chodí po horách a čte.

Témata: Mergado Pack

Přidat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Přidáním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.