Pokud prodáváte bytové doplňky či nábytek, mohla by vás zajímat nově vzniklá služba Biano.cz. Službu přináší skupina Miton, která má prsty v mnoha velkých internetových projektech. Namátkou jmenujme Bonami. DámeJídlo, Glami, Heureku a další.

Co je to Biano?

Sami svoji službu popisují takto: “Biano je největší inspirativní portál v oblasti bydlení a nábytku v ČR. Své realizace zde prezentují stovky profesionálních designerů, prostřednictvím kterých inspirujeme k nákupu desítky tisíc uživatelů denně, kteří si mohou vybrat z katalogu zboží českých internetových prodejců Home&decor.”

biano-homepage

Jak spustit inzerci?

Postup je zcela jednoduchý, stačí v patičce webu kliknout na “Chcete zdarma přidat zboží ze svého e‑shopu”, zaregistrovat se jako obchodník a přidat adresu XML feedu.



Které produkty lze inzerovat?

Zobrazovat se vám budou produkty, které jsou z kategorie Home &decor, tedy nábytek, dekorace, uklízecí potřeby a vše okolo zahrady. Nemusíte tedy sami skrývat ostatní produkty, budou automaticky skryty algoritmem.

Biano a Mergado

Biano podporuje totožný formát feedu jako Heureka. Naši vývojáři aktuálně pracují na vizuálním oddělení feedu pro Biano v Mergadu, ale než bude hotovo, můžete zadat jako výstupní formát Heureku. Vytvoří se vám feed s názvem Heureka 2 a ten použijte pro Biano.
Pokud máte ve feedu hodně položek a ovlivnilo by to váš tarif, můžete si například skrýt produkty, které v CATEGORYTEXTu neobsahují hodnoty Nábytek, dekorace či zahrada.

To nejlepší nakonec

Co je velmi důležité, služba je zatím zcela zdarma. Zpoplatnění nejspíše bude výhledově následovat, ale nyní můžete inzerovat bezplatně a vyzkoušet si, má-li pro vás inzerce na Biano.cz smysl.

Jakub Nožička

Kuba vám odpoví, když napíšete dotaz na Mergadovu českou podporu. Je také autorem řady článků a návodů. To proto, že ví, jaké trable řešíte nejčastěji. Když zrovna nepracuje pro Mergado hraje na basu s kapelou Ponk, se kterou získal hudební cenu Anděl.