České Favi mění ceny za proklik

Článek zveřejněn 18. 10. 2017
| 2 minuty čtení

E‑shop Favi asi nemusíme velmi představovat. Na jeho stránkách nenajdete pouze nábytek, ale i sekce pro dekorace, koupelny, kuchyně, sanity či hobby. Po dvou letech na českém trhu přichází Favi s úpravou systému nastavování cen za proklik.

S Favi nakoupíte nejen na Slovensku, ale i v Česku. Pro české Favi však nastává změna v ceně prokliku. Na Slovensku je stanovená minimální cena prokliku 0,06 EUR. Pro český trh byla taktéž jednotná cena 1,50 Kč. To se ale teď mění.

Po analýze kategorií z pohledu konkurence, výkonu a cen samotných produktů Favi nastavilo pravidla pro jednotlivé kategorie tak, aby podmínky byly přizpůsobené na míru jednotlivým kategoriím.

Ve většině kategorií dojde ke snížení minimální ceny za kliknutí na 1,30 Kč. Týká se to 204 kategorií jako jsou například čajníky, dózy, zboží s vánoční či velikonoční tématikou. Současná minimální cena 1,50 Kč za proklik zůstává v 131 kategoriích, jako jsou například balkónový nábytek, dětské koberce či úložné prostory.

Naopak cena za proklik ve velmi konverzních kategoriích, kterých je momentálně 41 (kuchyňské linky, matrace, šatní skříně nebo paravány), se zvýší na 1,80 Kč a v nejvíc konverzních kategoriích je nově cena za proklik 2,30 Kč, a to ve 14 kategoriích (např. sedací soupravy, židle, obývací stěny či šatní skříně).

Pokud máte aktuálně nastavenou cenu prokliku vyšší než je nová minimální cena, změna se vás nedotkne. Pokud ovšem máte nastavenou nižší cenu, od 21. října se ceny automaticky upraví na novou minimální hladinu.

Produktům, které nejsou zařazeny v nejhlubší kategorii stromu katalogu, se sníží cena prokliku na minimální hranici 1,30 Kč. S těmito změnami dojde zároveň k drobným úpravám v rozhraní, kde se ceny za kliknutí nastavují. Zde si můžete stáhnout přehled kategorií a jejich cen za proklik.

Mergado Tip

Víte, že v Mergadu při vytváření exportu pro Favi už nemusíte vybírat xml feed pro Heureku, ale že máme vytvořený Favi xml feed? Najdete ho ve výběru mezi ostatními možnostmi. O Favi jsme také nedávno psali zde.

V Mergadu si taktéž velmi jednoduše nastavíte cenu za proklik pro jednotlivé výběry produktů. Pokud s biddovaním ješte nemáte žádné zkušenosti, může vám pomoci tento článek.

Pro kontrolu úpravy vašeho XML feedu si můžete zadarmo udělat náš audit, který zkontroluje stav vašeho XML feedu a poskytne doporučení na jeho vylepšení.

Jestliže máte nějaké nejasnosti, neváhajte se ozvat na naši podporu či na naše fórum.

Napsal / Natália Saganová / 18. 10. 2017

Natálka v Mergadu začínala jako copywriterka, a proto na blogu narazíte i na její články. Teď ji nejčastěji uvidíte před hledáčkem kamery nebo jako hlavní organizátorku každoročního MergadoFestu. Šéfka copy týmu nepohrdne dobrým jídlem a ráda cestuje, nejlépe obojí dohromady. Je milovnice jógy, dobré knihy a tance.

Přidat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Přidáním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.