Druhý MergadoFest pomáhal s expanzí do zahraničí

Jedno staré východní přísloví říká: Chceš-li se s někým seznámit, pozvi ho k sobě domů. A přesně na tomto principu vznikl MergadoFest, ze kterého nechceme mít obvyklou marketingovou událost, ale domáckou akci, která spojí přednášky a networking v každodenních kulisách naší firmy.

Jedno staré východní přísloví říká: Chceš-li se s někým seznámit, pozvi ho k sobě domů. A přesně na tomto principu vznikl MergadoFest, ze kterého nechceme mít obvyklou marketingovou událost, ale domáckou akci, která spojí přednášky a networking v každodenních kulisách naší firmy.

Všechno uběhlo strašně rychle

Jestli jste někdy podobnou akci pořádali, tak to znáte. Měsíce dopředu vymýšlíte téma a oslovujete přednášející. Potom skládáte dohromady program. A když spustíte registraci, uvědomíte si, že se všechno blíží mílovými kroky a že toho musíte ještě tolik zařídit. Dny těsně před akcí jsou plné počítání techniky, občerstvení, židlí a stěhování kanclů, v nichž proběhnou prezentace.

A pak přijde ten den. Koloběh přednášek se rozebíhá a stejně tak běžíte i vy. Organizujete, ukazujete cestu účastníkům, bavíte se se známými i nováčky, pijete pivo na afterparty… A najednou jste doma a usínáte, abyste si až zítra ráno uvědomili, že MergadoFest 2018 už skončil.

Jaké to tedy bylo?

Nejen že všechno proběhlo rychle, proběhlo to i hladce. Organizační nasazení se vyplatilo. Dorazila spousta lidí a nám celý den dělalo radost, že tu byli, bavili se, jedli, pili a hlavně se dozvídali nové věci. Přednášky druhého MergadoFestu proběhly ve čtyřech místnostech budovy naší firmy a v klubu Mersey. V něm se uskutečnily tři velké prezentace na téma expanze do zahraničí.

Adam FuniokBesteta představil několik dobrých tipů, jak efektivně vstoupit do zahraniční e‑commerce. Jana DzuričkováUnikumu ukázala, kde všude v Evropě jí s expanzí e‑shopů pomohlo Mergado. A vše zakončil náš konzultant Luděk Volejník, který se věnoval novinkám z Mergada a širokým možnostem jeho použití pro feedy z celého světa. Pozvání také přijali Marek ČevelíčekLiquid Designu, Tomáš HanáčekPerfomicsuTomáš VrtíkExpandeca. V menších sálech své přednášky vedli kolegové z Bidding Foxu (Jiří Guňka), Besteta (Veronika ŠevelováJiří Homola) i Mergada (Pavel Rusinský).

A závěr?

Bylo příjemné vidět, kolik debat probíhá mezi přednáškami. Po celý den se v prostorách firmy pohybovalo velké množství fajn lidí, z nichž čišelo nadšení pro to, vyzkoušet si nové tipy v jejich práci. Ti, kteří se nevešli dovnitř, diskutovali venku nebo na baru v klubu Mersey. Po skončení všech přednášek jsme uspořádali malou afterparty, na které jsme společně probrali i záležitosti mimo naše obory a mohli se tak lépe poznat.

Dotazníky, ve kterých mohou hosté odpovědět, jak se jim MergadoFest 2018 líbil, posíláme dnes. Velmi se těšíme na odpovědi, zvlášť na ty s připomínkami na to, kam celou akci do budoucna posouvat. Jsme rádi, že jsme s vámi mohli být. Pokud jste na letošním MergadoFestu nebyli nebo vám včerejšek nestačil a chcete Mergado poznat ještě víc, přihlaste se na některé z našich školení. Díky nim si vytvoříte ještě komplexnější obraz o možnostech Mergada a toho, s čím vším vám pomůže.

Lukáš Horák

Lukáš se v Mergadu stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z Mergada. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.