Mergado Pack: Jak přidat kódy produktů do vašeho WooCommerce e‑shopu?

Článek zveřejněn 27. 05. 2021
| 2 minuty čtení

Plugin Mergado Pack se opět hlásí o pozornost s novinkami, které uživatelům přinesl poslední release. Kromě zajímavých vylepšení se v tomto článku zaměříme na novou možnost přidávat EAN kódy v produktovém feedu.

Co je nového ve světě e‑shopových platforem?

  • Od posledních novinek přibyly v Mergado Packu události pro Facebook Pixel, pomocí kterých zacílíte remarketingové publikum mnohem lépe. Novým eventem je přechod k zaplacení InitiateCheckout a událost Search nově obsahuje parametr s hledaným výrazem.
  • Významným krokem je podpora generování EAN kódů.

Potřebujete se zorientovat v problematice EAN kódů? Podívejte se na náš praktický návodný článek, ve kterém se dozvíte, kde je tento údaj potřebný a jak si ho správně nastavit pro vaše zboží.

Mergado Pack si poradí už is EAN kódy

WordPress a WooCommerce jsou základním kamenem pro tvorbu online obchodu. Narozdíl od systému PrestaShop, který je určen přímo pro e‑shop a primárně již pole pro zápis produktových dat obsahuje, platforma WooCommerce tuto možnost nenabízí.

Řešením a oblíbenou metodou e‑shopařů je volba externího pluginu. Při jeho použití odpadá práce s implementací vlastního řešení a přechod k jinému pluginu je výrazně jednodušší.

Nejpoužívanější pluginy pro přidání kódů EAN, ISBN, UPC a dalších jsou:

Příklad nastavení EAN‑u s pluginem Product GTIN (EAN, UPC, ISBN) pro WooCommerce

  1. Plugin si jednoduše nainstalujete z WordPress repozitáře.
  2. Po nainstalování a aktivaci pluginu se v administraci produktů na kartě Sklad zobrazí nové pole pro zápis EAN kódu.
  3. Formát i možnosti zobrazení si samozřejmě můžete upravit v nastavení pluginu na stránce WooCommerce> Nastavení> Product GTIN.

Export EAN kódu pomocí pluginu Mergado Pack

Pokud používáte jeden z výše zmíněných pluginů, Mergado Pack ho pozná a umožní export hodnoty kódů do produktového feedu do elementu <EAN>.

</DESCRIPTION_SHORT>
<EAN>5997591700738</EAN>
</ITEM>

Využíváte více pluginů, které mohou přidat EAN kód k produktu? V nastavení Mergado Packu si jednoduše vyberete, které hodnoty mají být pro export použity.

Provozujete obchod na jiné e‑shopové platformě? Modul Mergado Pack jich ovládá hned několik a poradí si s implementací známých reklamních nástrojů, mezi které patří GLAMI Pixel, Heureka měření konverzí, Google Ads nebo funkce pro maďarský srovnávač Árukereső.

Mohlo by vás zaujímať:

Napsal / Petra Marková / 27. 05. 2021

Slovenský trh a libozvučnou slovenštinu má v Mergadu na starosti copywriterka Petra. Textuje, bloguje, překládá a s vášní tvoří obsah na sociální sítě. A když zrovna nehledá ta správná slova, věnuje svůj čas své bytové džungli, pečení, kavárnám nebo cestování. 

Témata: Mergado Pack

Přidat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Přidáním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.