Spojování XML feedů je odteď snadné. S novou aplikací Blending Bull

Článek zveřejněn 13. 10. 2020
| 3 minuty čtení

Importujete data od více dodavatelů a váš shopsystém je dokáže importovat jen z jediného feedu? Potřebujete data před importem do shopsystému zpracovat v Mergadu? Spojování vstupních XML feedů do jednoho výstupního, bývalo náročné. Ale to už teď neplatí – práci vám urychlí appka Blending Bull.

Blending Bull spojuje datové feedy do jednoho

Blending Bull umí stáhnout více vstupních datových XML feedů a spojit je do jednoho výstupního XML. Soubory stahuje automaticky a pravidelně. Vytváří z nich jeden výstupní soubor, který lze dále zpracovávat. Její nastavení je jednoduché, v administraci vše zpracujete sami bez potřeby spolupráce s administrátorem.

V Mergadu tuto appku efektivně využijete v kombinaci s dalšími appkami z Mergado Store:

Jak funguje appka Blending Bull

  • Aplikace je vázaná na e‑shop a funguje na úrovni souborů. Neimportuje produkty do databáze. Uživatel mu zadá, jakou část XML souboru na začátku a konci má „odstranit“ a zbytek vloží do výstupního XML feedu.
  • Vstupní XML feedy stahuje automaticky. Pokud se vstupy změní, přegeneruje výstupní XML feed. Pokud se vstupní data nezmění, ponechá výstupní XML feed jak je.
  • Optimalizuje přístupy na servery se vstupními feedy. Pokud např. jeden velkoobchod poskytne XML feed deseti malobchodním prodejcům a ti použijí Blending Bull, aplikace stáhne vstupní XML feed pouze jednou a pak ho poskytne do zpracování všem.

Seznamte se appkou Blending Bull blíže prostřednictvím přehledné videonápovědy.

Jak pracovat s aplikací Blending Bull:

1. Nejprve si „do zásobníku“ přidáme feedy, které chceme spojit → přejdeme do (prostřední) záložky „Vstupní feedy“ → klikneme na tlačítko „Nový vstupní feed“.

2. Zadáme URL feedu a klikneme na „Vytvořit feed“.

2a. Kroky 1. a 2. opakujeme tak dlouho, než si „do zásobníku“ přidáme všechny feedy, které chceme spojit.

3. Přejdeme do (první) záložky „Výstupní feedy“klikneme na tlačítko „Nový výstupní feed“, které nás pesměruje do záložky Settings.

4. Zadáme „Název výstupního feedu“ a klikneme na tlačítko „Uložit“. Tím se přidá první feed, který bude součástí výstupního feedu.

5. Pro další akci se přepneme zpoět do záložky “Vstupní feed” a klikneme na tlačítko “Nový vstupní feed”. Následně si můžeme pojmenovat v poli „Název“ a v rozbalovací nabídce „XML feed“ vybereme ten, který chceme použít jako první.

  • Pokud jde například o první feed ze tří, využijeme pole „Odstranit text z konce feedu“, kam zkopírujeme konec feedu, který chceme odstranit. Často se feed ukončuje na řádku obsahujícím element </CHANNEL>.
  • Tento text odstraňujeme proto, že následující feed bude tvořit pokračování jednotlivých <ITEM> a ukončovací element zde nesmí zůstat, aby feed zůstal validní.
  • Nakonec klikneme na „Uložit“ – tímto jsme spojili první část feedů.

5a. Kroky 3. a 4. opakujeme postupně pro všechny feedy, které chceme spojit.

Pokud spojujeme tři (nebo více) feedy:

  • u prvního odstraníme _​patičku_​ (viz. výše element </CHANNEL>)
  • u prostředního odstraníme _​hlavičku_​ i _patičku_
  • u posledního _​hlavičku_​ (tj. veškerý obsah, než začnou jednotlivé <ITEM>)

6. Po přidání všech vstupních feedů, které mají být sloučeny do jednoho výstupního, dokončíme jeho vytvoření tím, že si uložíme → tlačítkem „Uložit“.

Pozn.: Po uložení může chvíli trvat (cca 1 minutu), než se nám v tabulce s přehledem výstupních feedů zobrazí výstupní URL adresa sloučeného feedu.

7. Kliknutím na příslušnou ikonku (najdeme ji v části Home button, do které se dostaneme přes navigaci) zkopírujeme adresu výstupního feedu.

8. A to je vše. Přes ikonku tužky dokážete vytvořený výstupní feed kdykoliv editovat.

Importujte do e‑shopu rovnou kvalitní data. Spojování feedů díky appce Blending Bull už nikdy nebude náročné na čas ani na nervy. Zefektivnit inzerci vám také pomomhou další appky. S Bidding Foxem automatizovaně nastavíte nabídky za proklik a s Feed Image Editorem ovládnete správu produktových obrázků. Naučte se nimi pracovat od našich profesionálů na bezplatných online školeních.

Mohlo by vás zajímat:

Napsal / Lukáš Horák / 13. 10. 2020

Lukáš se v MERGADU stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z MERGADA. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.

Témata: Aplikace

Přidat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Přidáním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.