Co přinesly březnové novinky do Mergada?

Přicházet každý měsíc s něčím novým se může zdát jako fuška. Mergado ale poskytuje dost prostoru pro vylepšování. O co jde tentokrát? Jako obvykle spolu sváděly souboj „vnitřní“ a „vnější“ změny. Těm viditelným se podařilo vyboxovat pár skvělých novinek:

Nové formáty – Skrz.cz a NexTag.co.uk

Protože tušíme, že Heureku a Zboží.cz už dávno znáte, snažíme se rozšiřovat obzory, co se feedů týče. Tentokrát jde o tuzemský slevový vyhledávač Skrz.cz a britskou verzi srovnávače NexTag. Na recenzi a tipy ke Skrz.cz se můžete těšit brzy tady na blogu. 

Našeptávač nových elementů i u dalších formátů

S tvorbou nových elementů vám od teď Mergado pomůže i u dalších formátůZboží.cz, Glami a Facebooku. Překlepy nebo mezery navíc při tvorbě nových elementů jsou tak minulostí.   

Zobrazení skrytých elementů na výstupu

Na kartě Produkty existuje několik možností zobrazení, a nově do výběru přibyla i možnost Zobrazení náhledu XML včetně skrytých elementů pro výstup. To se hodí zejména při používání aplikace Data Owl, která vytváří elementy, které ale nechává na výstupu skryté – nyní si je snadno zobrazíte a třeba vás napadne jejich další využití. Do srovnávače se vám ale nebudou posílat, to platí stále.   

Možnost “přeznačkování” zdrojů podle Google Analytics

Trochu pokročilejší „fičura“ pro ty, kteří pracují s Google Analytics – Mergado nově umožňuje upravit zdroje podle skutečných kampaní tak, jak je máte pojmenované v GA. Různé názvy kampaní totiž často způsobovaly nenačítání statistických grafů.    

Mergado speaks English

Vedle technologického pokroku nezahálí Mergado ani na straně humanitní – nedávno absoloval pan Mergado několik jazykových kurzů a teď už mluví téměř plynně anglicky (občasné výpadky mu prosím promiňte, přeci jen se pořád ještě učí). Pokud byste si ho chtěli vyzkoušet nebo ho nabídnout svým zahraničním partnerům, stačí v Accounts změnit jazyk na angličtinu.    Podstatné změny se tentokrát udály i ve „vnitřnostech“ Mergada. U nich je to podobné jako po generální opravě kola – jezdilo i předtím, ale teď cítíte, že to tolik nedrhne. Snad vám tedy i tyhle změny usnadní život.  Na své si přijdou i vývojáři, podrobný přehled novinek ve vývoji najdete na fóru v sekci Vývoj. Dejte nám vědět, jak se vám novinky líbí a co dalšího by vám usnadnilo práci s Mergadem! 

Kateřina Šmajzrová

Katka se panu Mergadovi stará o české texty, hlídá aby jim bylo rozumět a aby vás bavily. Taky točí videa a webináře pro ty, kdo jsou spíš na obrázky než na texty. Mimo to ráda chodí po horách a čte.