MERGADO 2 má nový nástroj. Vyzkoušíte s ním cestu k elementu nanečisto 

Veronika Kusalíková
26. 7. 2023
2 minuty čtení

V MERGADU neustále pracujeme na tom, aby se vám s naší aplikací dobře pracovalo. V nové verzi MERGADO Editoru najdete nástroj, se kterým si nanečisto vyzkoušíte zadání Cesty k elementu, aniž byste jej hned aplikovali na váš feed. 

V MERGADU neustále pracujeme na tom, aby se vám s naší aplikací dobře pracovalo. V nové verzi MERGADO Editoru najdete nástroj, se kterým si nanečisto vyzkoušíte zadání Cesty k elementu, aniž byste jej hned aplikovali na váš feed. V tomto článku vám ukážeme, jak tuto novou vychytávku využijete. 

Než se pustíme do samotné ukázky funkce, pojďme si zopakovat, co to vlastně Element-pathCesta k elementu je. 

Co je Element-Path?

Element-Path je jazyk, jehož autorem jsme my (MERGADO) a pomocí kterého se zapisují cesty k elementům (a jejich hodnotám).

Co je cesta k elementu?

Cesta k elementu je nástroj, pomocí kterého cílíme na hodnoty elementu. Cílením je myšleno to, že chceme buď hodnotu z elementu vzít a dále s ní pracovat třeba někde jinde, anebo do ní zapisovat a upravovat ji.

Příklad: Pokud chceme cílit na název produktu (např. na hodnotu elementu NAME), cesta bude “NAME”. Tuto cestu si MERGADO Editor přečte a podle ní ví, do jakého elementu se má dívat a jakou hodnotu má vzít/​upravit.

V MERGADU 1 jazyk Element-Path používat nešlo, jelikož v této verzi neexistovala ani žádná vícenásobnost nebo struktura elementů.

Jak si v MERGADU vyzkoušet Cestu k elementu?

První verzi nástroje naleznete v naší aplikaci v levém menu:

Video file

Zde si můžete vyzkoušet zadání cesty k elementu pro čtení i zápis, a to buď s vlastním produktem, nebo využít předpřipravené příklady pro Heureku, Google nebo Shoptet.

Ve dvou krocích si produkt nahrajete a zjistíte, jakou cestu potřebujete pro konkrétní elementy nebo hodnoty:

  1. Vložte vlastní produkt z feedu, nebo vyberte integraci pro ukázku
  1. Nastavte si vše podle vlastních požadavků. Po zadání cesty k elementu se vám níže zobrazí, na jaké hodnoty cílíte. Případně můžete vybrat elementy pomocí rozklikávacího menu.

Příklady

Příklad 1:
Cílení na všechny parametry ve feedu:

PARAM | PARAM_NAME

Příklad 2:
Cílení na hodnoty konkrétního parametru (Barva).

PARAM { PARAM_NAME = "Barva" } | VAL

Příklad 3:
Cílení na všechny hodnoty elementu g:additional_image_link

g:additional_image_link

Cestu zkopírujete pomocí ikony Icon.

Zajímají vás další příklady cílení? Naleznete je v samostatném příspěvku na našem fóru

Dejte nám vědět, jak se vám s našim novým nástrojem pracuje! Zároveň pokud máte nějaké otázky, neváhejte se obrátit na naši podporu mergado@mergado.cz.

 

Co by vás mohlo zajímat:

Veronika Kusalíková

Copywriterka a obsahová specialistka Veronika má pod palcem anglicky mluvící trh. Slova o MERGADU a novinky ze světa e‑commerce šíří a překládá na blogu, sociálních sítích a v mailingu. Když zrovna neťuká do klávesnice, poznává různé části Evropy, plete si svetr nebo hledá designové poklady v bazarech a vetešnictvích.