Druhý element GIFT - Heureka
Přidáváte ke svým produktům dárky navíc a nemůžete se rozhodnout, který zvolit? V případě Heureky smíte přidat dárků více, a to i s pomocí Mergada. 

Pojďme se tedy podívat na to, jak přidat do Mergada víc dárků k jednomu výběru produktů, bez toho aby se taková pravidla navzájem přepsala. 

Začneme přidáním prvního dárku – potřebujeme element GIFT, který vytvoříme na kartě Pravidla – Upravit elementy – Přidat nový element (viz obrázek). Ten poté jednoduše naplníme pomocí pravidla Přepsat pro konkrétní výběr: například k produktům dražším než 1 000 Kč přidáme paměťovou kartu zdarma (viz video).

Pozor, do elementu GIFT není povoleno zapisovat informace o slevě nebo službě (například dopravě zdarma). Naopak v něm můžete nabídnout Cashback (podrobněji jsme o tom psali v tomto článku.

Druhý dárek potom přidáme podobně jako v prvním případě. Znovu je potřeba vytvořit element GIFT – tentokrát už vám ho našeptávač v roletce nenabídne, protože již jednou ve feedu obsažený je — jeho opětovnému vytvoření to ale nebrání. V přehledu elementů se potom tento “duplikát” zobrazí se svislítkem a číslovkou (číslování začína od jedničky, přičemž výraz GIFT|1 označuje už druhý dárek v pořadí).  Tento element potom pravidlem přepíšeme podobně, jako jsme to udělali v prvním případě. V případě, kdy bychom nevytvořili nový element, by později vytvořené pravidlo přepsalo to první a proto je nutné mít pro každý dárek vlastní element. 

Kateřina Šmajzrová

Katka se panu Mergadovi stará o české texty, hlídá aby jim bylo rozumět a aby vás bavily. Taky točí videa a webináře pro ty, kdo jsou spíš na obrázky než na texty. Mimo to ráda chodí po horách a čte.