Objevte způsoby, jak dostat feed do Mergada bez komplikací

Petra Marková
17. 6. 2020
2 minuty čtení

Naše podpora často pomáhá řešit potíže s nahráním feedu do Mergada. Co dělat, pokud vám systém vyhodí chybu, nebo vstupní URL nespolupracuje? V tomto článku vám prozradíme možné příčiny, proč se to děje, a ukážeme i účinná řešení.

Naše podpora často pomáhá řešit potíže s nahráním feedu do Mergada. Co dělat, pokud vám systém vyhodí chybu, nebo vstupní URL nespolupracuje? V tomto článku vám prozradíme možné příčiny, proč se to děje, a ukážeme i účinná řešení.

Zajistěte si bezchybný příchod do Mergada

Správné nahrání feedu do Mergada je při úpravě inzerce prvním krokem k úspěchu. Vyhněte se častým chybám, které vás umí zabrzdit už při startu a zjistěte, jak si poradit s řadou možných problémů. Nejčastěji jde o jeden z těchto nedostatků:

  1. Pokud používáte feed ze Shoptetu a Mergado vám při nahrávání ohlásí chybu 403 forbidden, háček je v nesprávně nastaveném zabezpečení feedu v administraci Shoptetu. S jeho nastavením vám poradí tento praktický návod.
  2. Dalším problémem, na který uživatelé naráží, je omezené stahování na IP adresu. V tomto případě stačí povolit nebo doplnit Mergado adresu 185.58.41.182 na whitelist.
  3. Jednou z příčin může být blokované slovo „bot“ obsažené v user-agentovi. Mergado se tím při stahování feedu identifikuje jako „Mergadobot“. Tohoto user-agenta také doporučujeme doplnit na whitelist.
  4. Nesprávné nahrání feedu bývá způsobeno i problémem se SSL certifikátem, který obsahuje chybu, nebo vypršela jeho platnost. Zkontrolujte si ho na stránce ssllabs nebo sslshoper a případné nedostatky nahlaste k nápravě administrátorovi serveru.
  5. Proces ovlivňuje i chyba v řetězci validace certifikátů. V případě, že prohlížeč certifikát nemá, zobrazí stránku jako nedůvěryhodnou. Systém stahování feedů v Mergadu funguje podobne jako v prohlížeči, ale nemá potřebné cache pre jejich ukládání. Načítání feedu tak skončí chybou „Chyba při ověření SSL. Pravděpodobně máte neplatný SSL certifikát“. Kontaktujte proto vašeho webhostera, který vám s ověřením certifikátu pomůže.
  6. Při nahrávání feedu nepřehlédněte možné překlepy v URL nebo případné odstranění feedu ze serveru. Následek těchto problémů je chyba 404, která na adrese signalizuje nedostupný feed.

7. Problematická část je i pomalá odezva serveru. Systém Mergada při stahování feedu čeká určitou dobu a příliš nízká rychlost serveru způsobuje ukončení spojení. Jak předejít situaci, kdy se vaše data neodešlou? Negenerujte feed za pochodu, ale raději v předstihu.

8. Pokud se setkáte s chybou Error 500, jedná se o vnitřní problém vzdáleného serveru, na kterém je feed umístěný. V takovém případě kontaktujte jeho správce.

                   
URL adresa už funguje bezchybně, ale Mergado nerozezná specifikaci feedu? Použijte náš Custom formát a nadefinujte si tak vlastní feed, který načtete do Mergada. A pokud se chcete svěřit do odborných rukou, oslovte naše certifikované specialisty, kteří vám ukáží, jak efektivně nastavit inzerci.


Mohlo by vás zajímat:

Petra Marková

Slovenský trh a libozvučnou slovenštinu má v Mergadu na starosti copywriterka Petra. Textuje, bloguje, překládá a s vášní tvoří obsah na sociální sítě. A když zrovna nehledá ta správná slova, věnuje svůj čas své bytové džungli, pečení, kavárnám nebo cestování.