zboží last minute

Možná vám přijde, že už se trochu opakujeme, ale raději připomínáme, že eshopům, které nebudou mít 1.srpna nový formát Zboží.cz bude vypnuta inzerce. Je tedy nejvyšší čas začít řešit tento problém.

Co když můj eshop neumí nový formát?

Nevadí, poslouží vám Mergado. Založte si uživatelský účet a při importu feedu pro Zboží.cz zadejte jako výstupní formát Nové Zboží.cz. Formát feedu tak změníte bez zásahu programátorů a máte hotovo během pár minut.

nove_zbozi

V případě, že máte menší eshop a přijde vám platba za Mergado příliš (základní tarif stojí 286Kč měsíčně + DPH), využijte Mergado pro další srovnávače zboží. Mergado nabízí šikovné nástroje pro párování zboží, úpravu cen za proklik a mnohé další funkce, kterými můžete inzerci na vyhledávačích zboží podstatně vylepšit. Navíc nabízíme měsíc na zkoušku zcela zdarma a spoustu praktických aplikací. Některé bezplatně, jiné s desetidenní zkušební lhůtou.

Co se stane, když eshop v Mergadu mám, ale nepřevedu si feed na nové Zboží včas?

Důrazně doporučujeme, abyste si svůj eshop převedli a zkontrolovali sami, a to co nejdříve. Návod naleznete v tomto článku.

Nebudete-li mít správný formát feedu k 1.8.2016, bude vaše inzerce vypnuta. Tomu bychom rádi předešli, proto budeme na konci července eshopy se starým formátem převádět na nový formát automaticky. Mnohem vhodnější však bude, když si eshop převedete sami a důkladně překontrolujete, zda je vše v pořádku. Automatický převod by teoreticky mohl vykazovat drobné chyby, avšak považujeme za vhodné, aby inzerce běžela s možností drobných chyb než aby byla zcela pozastavena.

Jakub Nožička

Kuba vám odpoví, když napíšete dotaz na Mergadovu českou podporu. Je také autorem řady článků a návodů. To proto, že ví, jaké trable řešíte nejčastěji. Když zrovna nepracuje pro Mergado hraje na basu s kapelou Ponk, se kterou získal hudební cenu Anděl.