Nová verze Mergada přináší zrychlení a množství aktualizací

Lukáš Horák
1. 2. 2019
2 minuty čtení
Nová verze Mergada přináší zrychlení a množství aktualizací

Leden v Mergadu nevnímáme jako rozjezdové období. Se začátkem roku jsme se opět vrhli na množství fíčur, které zlepšují chod a ovládání naší platformy. Přečtěte si, co nového se stalo ve druhé várce lednových novinek v Mergadu.

Leden v Mergadu nevnímáme jako rozjezdové období. Se začátkem roku jsme se opět vrhli na množství fíčur, které zlepšují chod a ovládání naší platformy. Přečtěte si, co nového se stalo ve druhé várce lednových novinek v Mergadu.

Lednové novinky a opravy v Mergadu

1. V nástroji pro import výběrů se dá nově filtrovat podle názvu výběru.

2. Editace vlastního formátu se přesunula z nastavení jednotlivých exportů o dvě úrovně výše. Na její stránce jsme pro lepší orientaci přidali stránkování.

3. Optimalizovali jsme kompilaci MQL (dotazovací jazyk pro definici výběru produktů) s velkým množstvím parametrů (tisíce a víc).

  • V testech jsme u takto velkých výběrů (např. výběr s operátorem IN, kde je 10000+ hodnot) zaznamenali zrychlení kompilace MQL dotazu z řádů minut na sekundy.
  • Tato optimalizace ovlivňuje rychlost vytváření výběrů na stránce Produkty i rychlost přípravy před aplikováním pravidel.

4. Na základě podnětu z fóra nyní v rámci auditu feedů zobrazujeme ikonku pro stažení CSV se seznamem produktů i na stránce s výpisem produktů.

5. V appce Heureka Watchdog jsme opravili chybu, kvůli které se v různých situacích zobrazovaly špatné počty produktů.

6. V seznamu pravidel se nyní u pravidel typu HROMADNĚ PŘEPSAT KATEGORIE zobrazuje název elementu pro kategorie dle aktuálního výstupního formátu.

7. Formát Shoptet.cz je přejmenovaný na Shoptet dodavatelský. Stejné změny jsme provedli i ve slovenské verzi formátu.

8. Aktualizovali jsme audit feedů pro formát Zboží.cz podle aktuální specifikace.

9. Aktualizovali a opravili jsme formáty Stileo.esStileo.it 1 podle aktuální specifikace.

10. Opravili jsme chybu ve stránkování na hlavní stránce s přehledem všech exportů.

11. U formátu Scontofacile.it jsme opravili chybu, kvůli které se při převodu správně nenaplňoval element pro cenu PREZZO.

12. Opravili jsme odkaz na produktovou kartu u formátu Heureka.cz, pokud má produkt takovou adresu k dispozici.

13. Podnikli jsme další kroky s dlouhodobým cílem zamezovat občasnému nevyžádanému zrušení spojení Keychainu s Google Analytics.

Poradna k používání regulárních výrazů

Na našem fóru vznikla poradna k používání regulárních výrazů v Mergadu. Najdete zde konkrétní příklady z praxe, které jsme řešili v rámci naší technické podpory. Podívejte se, jak vypadal náš postup. A pokud nenajdete odpověď na vaši otázku, zeptejte se nás, jak na to, rovnou v tomto vlákně. Poradna se bude postupně rozšiřovat.

A to je pro leden všechno. Napadá vás další funkce, kterou by mělo Mergado rozhodně umět? Podělte se o vaše nápady na našem fóru. V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Lukáš Horák

Lukáš se v Mergadu stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z Mergada. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.