V nedávné době se objevilo několik zajímavých novinek týkajících se vyhledávačů zboží. Pojdme si tedy stručně říci, co nového v oboru :)

Zboží.cz — změna URL feedu přímo v administraci

Sice to nějakou dobu trvalo, ale jsme za toto drobné vylepšení rádi. Řeč je o možnosti měnit adresy feedů v administraci vyhledávače. Dříve bylo nutné poslat adminům Zboží.cz email, ve kterém jste informovali o změně URL a její nové adrese. (Například z důvodů spuštění služeb Mergada.) Tento proces mohl trvat až 24 hodin, proto nás potěšilo, že si nově můžete adresu změnit sami, a to okamžitě.
Stačí po přihlášení kliknout na odkazy FEED a pak Editace URL feedu. Změníte URL a máte hotovo.

zboží.cz - url feedu

Mladá fronta prodává

Mladá fronta a.s. prodala některé projekty ze svého portfolia. V oboru vyhledávačů zboží nás zaujal prodej portálu Hledejceny.cz, který Mladá fronta vlastnila 4 roky.
Teprve čas ukáže, jaké má nový majitel Serafico investment s.r.o. s tímto vyhledávačem záměry. Zda jen udržovací nebo má v plánu velké změny… No, nechme se překvapit.

Zajímavým příslibem na trhu srovnávačů se může stát nový srovnávač zboží CoChceš.cz. Je taktéž vlastněn Mladou frontou, avšak namísto prodeje byl nyní spuštěn do ostrého provozu pod hlavičkou stávajícího majitele. Promo materiály slibují nejlevnější a nejrychleji rostoucí srovnávač v ČR, nyní prý 500 000 návštěv měsíčně a  neustálý růst.
Jsme velice zvědaví, kam až dokáže CoChceš.cz vyrůst. Podporu má slušnou.

srovnávač cochceš.cz

Jakub Nožička

Kuba vám odpoví, když napíšete dotaz na Mergadovu českou podporu. Je také autorem řady článků a návodů. To proto, že ví, jaké trable řešíte nejčastěji. Když zrovna nepracuje pro Mergado hraje na basu s kapelou Ponk, se kterou získal hudební cenu Anděl.