Náhled certifikátu pro e-shopy

Certifikát nejnižší ceny podle vyhledávače zboží Hledejceny.cz mohou e‑shopy využívat již několik let. Nyní Hledejceny.cz tuto službu inovovaly. Přečtěte si podrobnosti.

Jak funguje certifikát Výhodný obchod (Nejlevnější produkt)

  1. E‑shop inzeruje zboží ve vyhledávači Hledejceny.cz.
  2. E‑shop vloží do svých HTML stránek se zbožím JavaScriptový kód. Ten najdete v administraci Hledejceny.cz, v části Novinky a statistiky –> Certifikát výhodný obchod.
  3. Navštíví-li uživatel stránku se zbožím, zkontroluje JavaScript, zda je nabídka e‑shopu nejlevnější, nebo se liší od nejlevnější maximálně o 5 % ceny zboží. Pokud ano, zobrazí logo certifikátu.

Co je dobré vědět o certifikátu Nejlevnější produkt

  • Nasazení by mělo zvýhodnit inzerci e‑shopu na Hledejceny.cz. Zatím jsem toto nezpozoroval, tak uvidíme.
  • Certifikát obsahuje proklik na Hledejceny.cz a může uživatele odvést ze stránek e‑shopu pryč.
  • Využívání certifikátu je zdarma.
  • Na rozdíl od konkurenčního certifikátu Ověřeno zákazníky od Heureky, je Nejlevnější produkt mezi uživateli zatím málo známý.

Nová a původní verze certifikátu pro e-shopy od Hledejceny.cz

Názor pana Mergada

Vítám každou poctivou funkci, která může e‑shopům pomoci navýšit prodeje. Certifikát Hledejceny.cz není nový — dříve jsem jeho fungování nepozoroval a přisuzuji to jednak malé známosti certifikátu, jednak, v té době, nízkou spárovaností zboží na Hledejceny.cz, kdy velká část nabídek e‑shopů mohla být na kartě sama. Suma sumárum bych se experimentům nebránil, nicméně zda bude mít certifikát pro e‑shopy skutečný přínos, ukáže teprve čas.

Pan Mergado

Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.