Opanujte bidding s vychytávkami z Bidding Fox

Lukáš Horák
26. 11. 2018
3 minuty čtení
Opanujte bidding s vychytávkami z Bidding Fox

Za poslední týdny přibylo do aplikace Bidding Fox množství nových funkcí a vylepšení. Poskytují vám mnoho nových, užitečných informací a zrychlují nastavení vašich kampaní. Přinášíme souborný přehled, se kterým ani jednu z těchto novinek neopomenete.

Za poslední týdny přibylo do aplikace Bidding Fox množství nových funkcí a vylepšení. Poskytují vám mnoho nových, užitečných informací a zrychlují nastavení vašich kampaní. Přinášíme souborný přehled, se kterým ani jednu z těchto novinek neopomenete.

Největší novinky v BF

Bidding Fox nově i na Zboží.cz

Pomocí BF už dokážete biddovat také na Zboží.cz. Po Heurece tak přibyl další stěžejní zbožák, na němž můžete nastavovat a řídit biddingové strategie prostřednictvím chytrého lišáka.

Export a import strategií napříč projekty

Nově je v BF možné exportovat či importovat už nastavené strategie. Ty můžete nahrát do jiného projektu, a tak snadno nastavit stejné strategie jako v původním projektu. Tuto možnost využijete zejména, když máte Bidding Fox zapnutý pro českou Heureku a chcete jej zapnout i pro slovenskou verzi, či v podobných situacích.

Posílání pravidelných reportů

Automatické zasílání reportu na e‑mail je oblíbená funkce lišákových uživatelů. Aby bylo reportování ještě praktičtější, přidali jeho vývojáři možnosti výběru ze dvou reportů:

  • standardní report – zde najdete souhrn informací o vámi zvoleném období
  • srovnávací report – pomocí něj porovnáte dvě po sobě jdoucí období

Stačí zadat e‑mailovou adresu, kam chcete reporty posílat (adres může bít i několik), a vybrat si, jestli chcete reporty posílat každý týden, čtrnáct dní nebo jednou měsíčně. Na všechny e‑maily přijdou reporty ve stanovený den ve formátu PDF.

Další vychytávky

Vylepšené statistiky

Na hlavní stránce BF přibyly dvě záložky — StatistikyProdukty. Poskytují spousta super grafů, v nichž si zobrazíte informace o proklicích, objednávkách, konverzním poměru, obratu nebo o všem společně. Vše jen na jedno kliknutí.

Komplexnější diagnostika

Na diagnostických podstránkách ProblémyVarování najdete možnost zobrazit si grafy s historií diagnostiky, za vámi zvolené období. Na podstránce Doporučení je nově graf s tabulkou s TOP 100 nejpopulárnějšími produktů ve vašem feedu. Ty si můžete seřadit podle popularity, počtu objednávek, obratu, prokliků či nákladů.

Zpětná fakturace

Na stránce Nastavení můžete využít možnost nastavit si, že e‑shop využívá na srovnávači zpětnou fakturaci. Pokud ji zaškrtnete, aplikace vás nebude informovat o nedostatku kreditu.

Hromadná editace

Hromadnou editaci využijete v případě, že chcete nastavit najednou stejnou hodnotu napříč vybranými strategiemi. Například když chcete sjednotit maximální hodnotu CPC nebo PNO pro vybrané strategie.

Rychlá editace

Funkce rychlé editace vám zpřístupní vybraná políčka k editaci u všech strategií. Pro každou strategii můžete nastavit vlastní hodnotu.

Klonování a import strategií

Nově je v BF také možné znovu naklonovat již vytvořenou strategii. Díky tomu budete mít hned novou strategii se stejným nastavením jako originál. Na Hlavní stránce dole na Seznamu strategií najdete tlačítko, kterým jednoduše importujete strategie do Bidding Foxu. Pokud k některé strategii nemáte přiřazený výběr produktů, Bidding Fox vás na to upozorní.

Informace o stažených datech

Na podstránce Nastavení nově najdete infoboxy, ve kterých jsou informace o stažených datech. V nich vidíte, jestli máte všechna propojení aktuální a kdy byla naposledy data stažená.

Co je ještě nového?

Bidding Fox Master

I lišák už má své certifikované partnery. Jsou jimi freelanceři a agentury, kteří uživatelům poskytují služby při nastavování biddovacích kampaní. Pokud se také chcete stát Bidding Fox Masterem, přihlaste se touto cestou.

Školení

Pokud se chcete stát frajery na bidding, tým Bidding Foxu poskytuje odborné školení. Vánoční sezóna vrcholí, dejte tedy klidně přednost práci, školení od ledna opět pokračují. Přihlaste se tudy a biddujte bezchybně na Heurece nebo Zboží.cz.

Ujistěte se, že znáte všechna zákoutí Bidding Fox. Čím víc nástrojů, které lišák poskytuje, budete ovládat, tím větší přehled a o svých kampaních získáte a jejich nastavení se pro vás stane denní rutinou. A pokud máte ještě nějaký tip na funkci, kterou by měl BF umět, napište nám do fóra a nebo jejím vývojářům.

Lukáš Horák

Lukáš se v Mergadu stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z Mergada. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.