Novinky které jsem si pro vás připravil dnes, jsou v podstatě výsledkem mé práce za poslední 2 týdny. Najdeme mezi nimi vylepšení stránkování hlavní stránky s výběrem e‑shopů, vylepšené menu a mnohé jiné. Pojďme si tedy ukázat, jak to vypadá v Mergadu.

Stránkování na hlavní stránce s exporty

 Byl přidán šikovný abecední filtr, podle kterého můžete vyhledávat eshopy a plus k tomu i klasické fulltextové vyhledávání. To proto, aby se hlavní stránka načítala rychleji lidem, který mají v Mergadu více než 20 e-shopů. Pro informaci dodám, že samotný filtr i fulltextový vyhledávač se zobrazí pouze v případě, pokud máte více než zmíněných 20 e-shopů.

Vylepšené stránkování na hlavní stránce s exporty 

Založení exportu

Při zakládání exportu se již nezobrazují při kroku “Výběr exportu pro dané země”, všechny země, ale pouze tzv. kandidátní. To znamená, že např. při Heureka exportu se zobrazí pouze dvě země kde je dostupný typ exportu Heureka, a to Slovensko a Česká republika. Ostatní země si můžete vybrat tlačítkem Zobrazit ostatní země, viz. obrázek níže.

Zobrazení pouze těch zemí, které mají kandidátní formáty k námi vytvářenému formátu.

Menu nebo tzv. lišta s výběrem (Přehled, Produkty, Pravidla atd ..)

Nově toto menu drží stále na horním okraji obrazovky i když uživatel scrolluje po stránce níže, což je dobré hlavně v tom, že uživatel se nemusí neustále “vracet” na horní okraj obrazovky aby si přepnul v menu např. stránku Pravidel ‚na Produkty apod.

Nový indikátor průběhu zpracování

Jde o grafickou vychytávku, která zobrazuje samotný průběh zpracování, např. při vytváření exportu, nebo aplikaci pravidel, pro lepší přehled. Viz obrázek níže.

Indikátor zpracování při vytváření exportu.

Indikátor zpracování při aplikování pravidel.

Našeptávač při pravidla hromadných parametrů

Jednoduše další našeptávač, jaké již z Mergada znáte, tentokrát už i pro pravidlo Nastavení hromadných parametrů, který nabízí časté příklady typů parametrů pro Heureku. To, jak vypadá si můžete prohlédnout níže.

Našeptávač parametrů v pravidle nastavení hromadných parametrů.

Export produktů do CSV souboru

Dříve se sloupce ve vyexportovaném souboru s elementy řadily podle abecedy. Dnes je to tak, že se řadí podle toho, jak jsou uspořádány v náhledu na stránce Produkty. Prostě pro lepší přehled v CSV dokumentu.

Tuning proměnných

Přejměnování proměnné se projeví i v pravidlech, které ji používají.

Dále je to spousta menších úprav, oprav a věcí na pozadí aplikace, které běžný uživatel nevidí, ale přesto vyžadují dost úsilí a času týmu Mergada.

Věřím, že se vám tyto novinky budou líbit a bude se vám s Mergadom opět pracovat o něco lépe.

Pan Mergado

Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.