Prozkoumejte Feed Image Editor, zápolíme o láhev kapitána Mergada!

Kateřina Šmajzrová
6. 12. 2016
2 minuty čtení
Výzva kapitána Mergada

Feed Image Editor je sice mladou aplikací, ale už teď tušíme (a vy jistě taky), že se s ní dají dělat velké věci! A velké věci si zaslouží velkou odměnu – náčelník Michal proto vyhlásil na Mergadově fóru prosincové zápolení, jehož vítěz obdrží láhev kapitána Mergada! Jak na to?

Už v minulém článku jsme psali o tom, že k obrázkům ve Feed Image Editoru lze přidávat text, visačky nebo barevné pruhy. Teď vás vyzýváme, abyste zapojili fantazii a z dostupných prvků sestavili vizuálně zajímavé tvary a formy, jako to zkoušeli kluci z Reglenda. S nimi se potom můžete zúčastnit zápolení o nejpromakanější obrázek vytvořený pomocí aplikace Feed Image Editor (na produkci do inzerce jít nemusí). Ten posléze nahrajete do komentáře na fóru. Vítěze vybere porota složená z Katky, Kuby, Luďka a Dana — členů týmu Mergado Services. Soutěž běží ode dneška do 16. prosince. Podrobnější informace najdete přímo na fóru. Vzhůru do toho!   Jak na toAbychom vás ale nehodili úplně do vody, nabízíme úvodní rychlokurz práce s FIE. Pojďme na to! 

  • Zapnutí aplikace. Spustit FIE můžete v Mergado Store /​odkaz, prvních 10 dní je aplikace zdarma, potom se stává placenou.
  • Úprava velikosti obrázků. Velký zlepšovák, který FIE umí, je úprava produktových obrázků na velikost, která Facebooku vyhovuje a vám se tak zobrazí celý kabát, nikoli jen vrchní knoflík.
  • Úpravy obrázků pomocí připravených šablon. Ve FIE je možné v několika krocích přidat k obrázkům ve zvoleném výběru (výběry vytvoříte standardně v Mergadu) grafické nebo textové prvky. Vybrat můžete rámeček, pozadí obrázku, pruhy, které se do obrázku vloží nebo různobarevné symboly. Visačku nebo pruh s výzvou k akci si potom můžete snadno uložit pro pozdější použití. 

  • Vlastní symboly. Kromě využití předpřipravených symbolů můžete ve FIE editoru vytvářet i vlastní obrazce. Pomoci si můžete znaky textovými znaky, jako je to v příkladu. 

  A teď už je to na vás! Pokud byste si se soutěží nebo používáním Feed Image Editoru nevěděli rady, napište na fórum nebo technickou podporu Mergada. 

Kateřina Šmajzrová

Katka se panu Mergadovi stará o české texty, hlídá aby jim bylo rozumět a aby vás bavily. Taky točí videa a webináře pro ty, kdo jsou spíš na obrázky než na texty. Mimo to ráda chodí po horách a čte.