Skvělý import výběrů, nová stránka historie a redesign nadpisů — přehled novinek v Mergadu

Pan Mergado
16. 12. 2015
2 minuty čtení

Poslední vylepšení aplikace Mergado před Vánocemi jsou zde. A že se máte na co těšit! Pojďme si k tomu povědět něco víc.

Skvělá funkce import výběrů

Z pohledu uživatele asi nejzásadnější vychytávka za poslední dobu. Mnoho z vás klientů se na tuto funkci opakovaně ptalo a žádalo ji s tím, že by jim ušetřila pěknou hromadu času při vytváření stejných výběrů u různých exportů. Např. chcete vytvořit výběr produktů s cenou nad 50 a máte exporty pro Heureku, Zboží a Google Nákupy. Dosud jste museli každý výběr vytvořit zvlášť pro každý export. Toto odteď odpadá. Nově může uživatel importovat existující výběry mezi všemi svými exporty. Super, že? Jak to vypadá v aplikaci Mergado si můžete prohlédnout ve videu.

Video ukázka funkce Import výběrů

Lehká úprava designu

Pokud jste si ještě nevšimli, tak Mergado přošlo mini redesignem, pokud to tak můžeme nazvat. To znamená, že všechny hlavní nadpisy mají trochu upravený vzhled a hlavně jsou zarovnány na levou stranu. Přišlo nám to jako fajn oživení a hlavně se nám to víc líbí :) Stejně jsou zarovnány i texty při aplikaci pravidel, jak můžete vidět na obrázku níže.

Nový štýl nadpisov

Ukázka nového zarovnání nadpisů

Zarovanie nadpisov pri pregenrovaní exportu

Zarovnání nadpisů při pregenerování exportu

Sloučení záznamů na stránce Historie

Stránka Historie se dočkala sjednocení všech záznamů do jedné tabulky. To znamená, že momentálně má každá událost (jako např. Aplikace pravidel, Export produktů apod.) svůj vlastní řádek v tabulce, který se dá rozkliknout a prohlédnout si detaily události. Viz obrázek níže.

Náhľad novej stránky História záznamov

Náhled nové stránky Historie záznamů

AJAX-ové načítání

Novinkou je i tzv. AJAX-ové načítání na stránce Produkty, Pravidla a na stránce Elementy. Co to znamená pro uživatele? Tak např. po stisknutí ikony “Skrýt produkt” nebo Zapnout / Vypnout pravidlo, se nemusí znovu načíst celá stránka, čímž se šetří výkon prohlížeče. V konečném důsledku “akce” proběhne rychleji a váš prohlížeč bude méně zatěžován.

Shrnutí

Na nadcházející období Vánoc jsou toto poslední novinky, ohledně samotné aplikace Mergado a jejího vylepšování. Další novinky a vylepšení přinesu až po novém roce. Ať se Vám daří.

Pan Mergado

Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.