Vylepšete e‑shopy na WooCommerce a PrestaShopu s novinkami v Mergado Packu

Lukáš Horák
24. 11. 2020
2 minuty čtení
Vylepšete e-shopy na WooCommerce a PrestaShopu s novinkami v Mergado Packu

V uplynulých týdnech jsme vydali verze 2.4 pro platformy WooCommercePrestaShop. Upravují množství funkcí pro widget Heureka Ověřeno zákazníky či možnost automatického zasílání refundací do Google Analytics.

V uplynulých týdnech jsme vydali verze 2.4 pro platformy WooCommercePrestaShop. Upravují množství funkcí pro widget Heureka Ověřeno zákazníky či možnost automatického zasílání refundací do Google Analytics. Přečtěte si tento článek a zjistěte, jak z obou e‑shopových platforem dostanete pomocí Mergado Packu maximum.

Nové funkce Mergado Packu vám usnadní nastavování Ověřeno zákazníky

Widget Heureka Ověřeno zákazníky zvyšuje pravděpodobnost, že u vás zákazník nakoupí. Díky nové úpravě této funkce ji na stránkách dokážete pozicovat.

O funkci jsme se před časem před časem podrobně rozepsali v článku pro Opencart – tyto novinky teď platí i WooCommerce a PrestaShop.

Ve verzi pro WooCommerce a PrestaShop je možné změnit znění textu souhlasu, který se zobrazuje na poslední stránce objednávkového procesu. Text lze změnit pro všechny aktivní jazyky v e‑shopu.

Přidali jsme také možnost aktivovat funkci automatického zasílání refundací do Google Analytics. V modulu si nastavíte stavy objednávek, při kterých se má refundace odeslat. Pokud stav objednávky přejde do toho, který jste zvolili, modul do Analytics automaticky pošle refundaci celé objednávky.

U všech funkcí spojených s měřením konverzí jsme přidali možnost odesílat data objednávek bez nebo včetně DPH. U většiny funkcí naleznete i nápovědu, kterou variantu daný reklamní kanál doporučuje. Zda bez DPH nebo včetně.

Přehled funkcí, ve kterých toto nastavíte:

  • Facebook pixel
  • Heureka měření konverzí
  • GLAMI pixel
  • Zboží.cz a Sklik měření konverzí
  • Kelkoo
  • Biano pixel
  • Google Analytics je trochu specifický: DPH zde dokážete nastavit pouze u informací o jednotlivých produktech, samotná objednávka je stále odesílána včetně DPH. To znamená, že celková hodnota objednávky nebude tímto nastavením ovlivněna, protože GA specifikují celkové tržby jako Náklady na dopravu (bez daně) + Celková hodnota nákupu (bez daně) + Celková daň. Nemělo by tedy smysl posílat hodnotu s daní nebo bez daně.

Novinky v Biano pixelu

Biano pixel si dokážete nově aktivovat pro 3 nové země:

  • Rumunsko
  • Holandsko
  • Maďarsko

Heureka Ověřeno zákazníky může být jednou ze stěžejních výhod pro inzerci e‑shopů. Vychytejte fungování tohoto widgetu na WooCommerce a PrestaShopu za pomocí Mergado Packu. Naše pluginy zdarma propojí váš e‑shop se světem elektronického obchodování. Vyzkoušejte je.

Mohlo by vás zajímat:

Lukáš Horák

Lukáš se v Mergadu stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z Mergada. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.