Zboží.cz rozesílá v těchto dnech inzerentům dokument, který začíná slovy: „…Věc: Výpověď smlouvy o poskytnutí služby Zboží Standard…“. Jedná se o ukončení vaší inzerce? Nikoliv. Přečtěte si, oč se jedná doopravdy.

Zboží.cz a platby za inzerci

Nejprve si povězme něco o platbách za inzerci na Zboží.cz. Tradiční inzerenti uzavřeli se Seznamem před časem smlouvu o poskytnutí služby Zboží Standard. Na jejím základě inzerují na Zboží.cz. Inzerci platí na základě papírové faktury, která přichází jednou za měsíc.

Na podzim přibyla nově možnost platit inzerci na Zboží.cz pomocí Seznam Peněženky.

Výpověď smlouvy o poskytnutí Zboží Standard

Seznam připravuje ukončení prvního ze jmenovaných způsobů platby za inzerci. Do budoucna počítá pouze s platbou ze Seznam Peněženky. A tím se dostáváme k dokumentu, který vypadá asi takto:

Ukázka výpovědi služby Zboží Standard

Ukázka výpovědi služby Zboží Standard, odeslaná v lednu 2013.

Jde o výpověď smlouvy, na jejímž základě skončí k 30. červnu možnost platit za inzerci zpětně na základě papírové faktury. Všichni inzerenti tak budou platit pomocí Seznam Peněženky. Jen je to nešikovně napsané, tak může dokument vzbuzovat pocit ukončení inzerce samotné. Není tomu tak.

Pan Mergado

Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.