heureka news

Jak už jsme si poslední dobou zvykli, Heureka opět mění specifikaci jednotlivých elementů/​tagů. Nemusíte se však děsit, jedná se o drobné změny.

Product

Největších změn se dostalo elementu Product, který symbolizuje rozšířený název produktu. Nově je zde zakázáno uvádět informace o dopravě zdarma (tu uvádějte v elementu DELIVERY), distribuci (uvádějte v elementu PARAM) a dostupnosti (uvádějte ji v dostupnostním feedu).
Můžete zde naopak uvádět informace o záruce, servisu, doručení do patra a dalších služeb spojených s produktem.

Doporučujeme důslednou kontrolu vašich produktů. Heureka se prý chystá blokovat produkty, které výše zmíněné podmínky porušují.

Další minoritní případy povolených a nepovolených scénářů ohledně PRODUCTu najdete zde.

GIFT

Gift je dárek nebo voucher na dárek. Ještě nedávno, kdy tento element neexistoval, se uváděly tyto informace v elementu PRODUCT. Nyní se většina těchto “bonusových” informací uvádí v elementu GIFT.

Ve feedu lze tento element uvádět i vícekrát, pokud ke zboží dáváte více dárků. Je však zakázáno vkládat sem informace o službě zdarma či slevě.

No a to je z novinek všechno. Je jich sice nemnoho, ale rozhodně se vyplatí, brát je v potaz při optimalizaci inzerce.

Kompletní specifikaci XML pro Heureku si můžete přečíst v jejcih nápovědě.

Jakub Nožička

Kuba vám odpoví, když napíšete dotaz na Mergadovu českou podporu. Je také autorem řady článků a návodů. To proto, že ví, jaké trable řešíte nejčastěji. Když zrovna nepracuje pro Mergado hraje na basu s kapelou Ponk, se kterou získal hudební cenu Anděl.