E‑shopaři, Vánoce jsou za dveřmi, tak přípravu nepropásněte!

Pan Mergado
8. 7. 2015
1 minuta čtení
Vánoční dárek, ilustrace

Přijde vám tohle zvolání předčasné? Ale kdeže! Jen si to spočítejte se mnou!

Příprava na Vánoce z pohledu tvorby nových funkcí e‑shopu

Představte si, že dnes vymyslíme novou funkci pro e‑shop. Zítra se k ní vyjádří váš šéf. Do konce příštího týdně ji zadáte vývojářům. Ti mají v létě dovolené, tak jim to bude trvat do půli srpna nejmíň. První verze bude s chybami, nahlášení chyb, oprava chyb… A máme konec září. To je nejvyšší čas být připraveni na nástup Vánoční prodejní sezóny. Celý odhad je hodně optimistický, a tak říkám „Včera bylo pozdě“!

Příprava na Vánoce z pohledu správců katalogu zboží

A tohle bude pro e‑shopy ještě důležitější. Před Vánoci bývají administrátoři Heureky, kteří plní důležitou roli při párování a importu nového zboží, přetíženi tak, že mnoho nových položek zboží bývá správně zpracováno Heurekou s velkým zpožděním, někdy dokonce až po Vánocích. Letos očekávám velmi podobnou situaci také u Zboží.cz. Problémy s importem zboží začínaly u řady e‑shopů vloni v průběhu listopadu. Řada prodejců se tehdy divila, že když v září dojednali spolupráci s novým dodavatelem zboží, na začátku října od něj dostali data o zboží, chvíli trvalo, než je zpracovali a naplnili do e‑shopu, tak se je přes vyhledávače zboží už nedařilo prodávat.

Neudělejte jejich chybu letos. Naplňte nové zboží do svých e‑shopů včas!

Pan Mergado

Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.