Jak navýšit počet hodnocení e‑shopu v Heureka Ověřeno zákazníky? Zkontrolujte si SPF záznamy!

Pan Mergado
25. 8. 2016
1 minuta čtení
Heureka logo

Často se mne na školení ptají kolegové z e‑shopů, jak navýšit počet odeslaných hodnocení do služby Heureka Ověřeno zákazníky. Dnes pro vás takový tip mám. Jde o kontrolu SPF záznamů.

Co jsou to SPF záznamy

Zjednodušeně jde o druh záznamu k doméně (DNS), který říká, z jakých serverů může být odesílána e‑mailová pošta. Cílem je ochrana proti rozesílání e‑mailového SPAMu. SPF záznam definuje servery, ze kterých jsou odesílány e‑maily pro danou doménu.

Jaký je problém u Ověřeno zákazníky

Heureka odesílá e‑maily ze svých serverů a jako odesilatele uvede e‑mail vašeho e‑shopu. E‑mailová zpráva se tedy částečně tváří jako odeslaná z vaší domény. Servery Heureky ale ve výchozím nastavení své domény v SPF záznamu nemáte, a tak mohou antispamové nástroje zvýšit pravděpodobnost, že daný e‑mail s výzvou k hodnocení, označí za nevyžádaný spam a čtenáři jej vůbec nedoručí.

Jak situaci řešit

Nejprve si zkontrolujte zda má doména vašeho e‑shopu SPF záznam a pokud má, zda je v něm Heureka uvedena. Na internetu existuje více nástrojů na kontrolu SPF. Mně docela fungoval tento.

Pokud se ve výpisu domén označených jako „allow“, neobjeví “_emailing.heureka.cz”, zeptejte se tvůrce svého e‑shopu, zda by nebylo vhodné do SPF Heureku doplnit. Podrobnější dokumentaci najdete v nápovědě Heurekynápovědě k SPF.

Pan Mergado

Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.