Jaké novinky přináší verze 1.3 Mergadova nabídkového XML

Pan Mergado
6. 9. 2016
1 minuta čtení
Mergado supply XML feed

Vylepšil jsem Mergadovo nabídkové XML o 6 nových elementů. Ty Vám umožní ještě lépe řídit inzerci. Podívejte se, které to jsou.

Přehled novinek

DESCRIPTION_SHORT

Nově jsem doplnil krátký popis zboží. Některé shopsystémy, včetně Prestashopu pro který jsem připravil nový bezplatný modul, s krátkým popisem pracují tak, že není součástí popisu dlouhého DESCRIPTION. Nově tedy umožní specifikace Mergadova nabídkového XML toto rozlišit.

PRIORITY

Desetinné číslo od nuly do jedné udá význam zboží, který mu přisuzujete vy. Nula je zboží významné málo, zato čím vyšší hodnota, tím více by se s ním mělo v kampaních počítat. Element pomůže při TOP výběrech zboží.

CATEGORY_URL, CATEGORY_ID, BRAND_URL

Nové elementy udávají URL adresu, případně ID kategorie a značky zboží. Toto může pomoci např. při skládání šablon v systému Mailkit.

PRICE_RETAIL_VAT

Doposud jsem znal PRICE_RETAIL. A k tomu PRICE a PRICE_VAT. Tedy u běžné prodejní ceny jsem rozlišoval zda je s či bez DPH. Nově tedy chápu PRICE_RETAIL jako běžnou cenu bez DPH a PRICE_RETAIL_VAT běžnou prodejní cenu včetně DPH.

A to je celé. Nyní bude třeba, aby tvůrci shopsystémů tyto novinky zapracovali do svých řešení a pak pomohou Vám!

Pro kompletní specifikaci Mergado XML pokračujte zde »

 

 

 

Pan Mergado

Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.