Nové formáty, vylepšená pravidla a podpora proměnných v parametrech

Jakub Nožička
1. 3. 2016
2 minuty čtení
Mergado news, únor

Po delší době opět přinášíme souhrn novinek, na kterých jsme poslední dobou pracovali. Nadpis už něco prozrazuje, tak si pojďme říct detaily.

Nové reklamní formáty

Podporujeme dva nové reklamní formáty. Konkrétně je to formát Kelkoo, který funguje v 19 zemích Evropy, včetně České repubilky. Máte zkušenosti s tímto formátem? Vyzkoušejte si upravit XML s Mergadem. Případné zkušenosti s inzercí uvítáme v komentářích.

Další formát je pro maďarské cenové porovnávače. Dosud jsme pro maďarský trh podporovaly tři formáty (Arukereso.hu, ShopAlike.hu, Facebook). Nejnovější přibyl portál Olcsobbat.hu. Pokud tedy inzerujete i v Maďarsku, doporučujeme vyzkoušet tento web.

Vylepšené typy pravidel

Původně byl v Mergadu typ pravidla, kterým jsme mohli hromadně přepsat CPC pro různé výběry v jednom pravidle. Nyní je možné hromadně přepisovat jakýkoli element.

Pravidlo hromadně přepsat element

Vylepšení se dočkalo i pravidlo nastavení parametrů pro produkty. Nově lze obsah elementu např. PARAM|Typ naplnit z proměnné, kterou získáme např. z názvu nebo z popisu produktu. Na obrázku níže jsem pro příklad vytvořil proměnnou Typ_​brusky, která do parametru doplní přesný typ brusky (úhlová, stolní, vibrační atd.). Danou proměnnou jsme vytáhli pomocí regulárního výrazu z elementu PRODUCTNAME.

Nastavení parametrů z proměnných

Vytvoření proměnné Typ_brusky

Menší úpravy

Z pohledu uživatele jsme provedli menší úpravy např.:

  • opravili jsme nesprávnou detekci URL adres, které byly v auditu detekovány jako vadné pokud obsahovaly diakritiku.
  • na stránce pravidel jsme zvětšili tlačítka na úpravu elementů a proměnných na úroveň tlačítek k tvorbě pravidel. Ano, konečně :-)

Upravená tlačítka


To je prozatím od týmu Mergado všechno. Vyzkoušejte nové funkce a případné poznámky uvítáme v komentářích.

Jakub Nožička

Kuba vám odpoví, když napíšete dotaz na Mergadovu českou podporu. Je také autorem řady článků a návodů. To proto, že ví, jaké trable řešíte nejčastěji. Když zrovna nepracuje pro Mergado hraje na basu s kapelou Ponk, se kterou získal hudební cenu Anděl.