Pan Mergado se naučil notifikace. V administraci i e‑mailem.

Pan Mergado
16. 10. 2015
2 minuty čtení
Mergadovy notifikace

„…Kdy se naučíte zobrazovat upozornění na důležité události ve své administraci? A kdy je budete posílat e‑mailem?…“, na to jste se mne ptali už hodně dlouho. Konečně mohu říct: „…Tamtadadáááá! Je to tady! Umím zobrazovat notifikace v administraci a posílat e‑mailem!…“. Přečtěte si o tom podrobnosti.

Co jsou to notifikace

Upozornění na důležité události. Pokud například zadáte audit XML pro Heureku či Zboží.cz, audit nějakou dobu běží. Až skončí, obdržíte notifikaci (upozornění), že je audit hotov s odkazem, kde si zobrazit výsledky.

Jaké tipy notifikací jsou v Mergadu

  • Notifikace v administraci, obdržíte-li novou notifikaci, objeví se v pravém horním rohu výrazná ikonka s číslem. Po rozkliknutí ikony se zobrazí „roletka“ s textem notifikace. Notifikaci můžete označit jako přečtenou. Všechny notifikace zobrazíte kliknutím na odkaz vespod roletky, viz náhledy vespod tohoto článku.
  • E‑mailem dorazí vybrané notifikace až do vaší schránky. V nastavení notifikací si můžete zvolit, zda chcete notifikace dostávat ihned jak nastanou, nebo souhrnně např. jednou za den.

K čemu notifikace poslouží

Cílem je upozornit vás na důležité události. Jak z Mergada, tak z aplikací. Vy tak získáte podrobnější přehled o fungování svého e‑shopu a jeho inzerce.

Další vývoj notifikací

Minulou středu jsem spustil první verzi notifikací a dál pracuji na jejich vylepšování. Jednak se budu učit notifikace nové (například aplikace Credito bude umět odesílat e‑maily, což ještě neumí), jednak budu vylepšovat notifikace stávající, včetně opravy drobných chyb, které se v první verzi vyskytly.

Notifikace najdete pod ikonou v pravém horním rohu Mergadovy administrace.

Notifikace najdete pod ikonou v pravém horním rohu Mergadovy administrace.

Rozbalená roletka s notifikacemi. Zvýrazněn je odkaz na stránku se všemi notifikacemi.

Rozbalená roletka s notifikacemi. Zvýrazněn je odkaz na stránku se všemi notifikacemi.

Stránka se všemi notifikacemi. Zvýrazněn je odkaz do nastavení notifikací.

Stránka se všemi notifikacemi. Zvýrazněn je odkaz do nastavení notifikací.

Nastavení notifikací.

Nastavení notifikací.

 

Věřím, že vám moje nové notifikace poslouží dobře.

Váš Mergado.

Pan Mergado

Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.