Počítejte v Mergadu pomocí dat z jeho elementů

Klienti na naše fórum přidávají zajímavé tipy na to, jak lépe zhodnotit funkce Mergada a kde všude je jeho uživatelé mohou uplatnit. Jednou z takovýchto možností je počítání. Hodilo by se vám umět vypočítat například objem batohu na základě dat uložených v Mergadu? Pak čtěte dál.

Možnosti Mergada se neustále posouvají kupředu. Velký vliv na to má zvídavost našich klientů a jejich snaha posouvat se v používání Mergada dál. Klienti na naše fórum přidávají zajímavé tipy na to, jak lépe zhodnotit funkce Mergada a kde všude je jeho uživatelé mohou uplatnit. Jednou z takovýchto možností je počítání. Hodilo by se vám umět vypočítat například objem batohu na základě dat uložených v Mergadu? Pak čtěte dál.

Matematika s Mergadem

Před časem nám klient položil otázku, jestli by se v Mergadu dalo počítat. Např. aby u sortimentu sedaček mohl uživatel spočítat počet míst k sezení z informace obsažené v názvu “3+1+1“ a poté si výpočet uložit do příslušného elementu (např. PARAM) jako Počet míst: 5.

Postup je jednoduchý

  • nejdříve vytvořte proměnnou – pomocí regulárních výrazů dostaňte čísla ze zvoleného elementu a uložte je do konkrétní proměnné
  • přidejte výpočtové pravidlo – pravidlo sečte, vynásobí apod., výsledek potom uložte do konkrétního elementu

Dopřejte zákazníkům pohodlí kompletních informací o vašem zboží. Neopouštějte Mergado ani při potřebě matematických úkonů. Pokud máte zájem vypočítat informace z textových dat elementů v Mergadu, napište nám na náš support. Pomůžeme vám sestavit regulární výraz na získání čísel z textu a provedeme vás celým postupem tak, že příště to už zvládnete sami.

Lukáš Horák

Lukáš se v Mergadu stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z Mergada. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.