Proč by vyhledávače zboží neměly chybět u vstupu vašeho e‑shopu na zahraniční trh a jak se na to připravit

Článek zveřejněn 27. 08. 2014
| 2 minuty čtení

Proč je výhodné inzerovat ve vyhledávačích zboží při vstupu do zahraničí

Účinnek nastává rychle

Inzerce ve vyhledávačích zboží se rozvíjí mnohem rychleji než SEO a často rychleji, než běžná PPC reklama. Je tak ideální jak k získání prvních zákazníků, tak k otestování trhu. Od reakcí zákazníků, přes konkurenci až po trable formálního rázu.

Konkurence je nekompromisní

Pro vstup na trh má váš e‑shop jistě připraveny konkurenční výhody pro teré by si jej zákazníci měli zvolit. Bude mít však také nevýhody. Intenzivní porovnání vašich nabídek s konkurencí umožní potrvdit, zda vaše výhody budou dostatečné.

Příprava inzerce je levná

Spuštění inzerce ve vyhledávačích zboží je rychlé a poměrně levné. Tím podtrhuje vhodnost pro „průzkum bojem“. Pokud nebude tato inzerce fungovat efektivně, je třeba příčiny prozkoumat do hloubky a vyřešit. Je pořád levnější zaplatit tento „průzkum bojem“ a z trhu ustoupit zpět, než se dlouhé měsíce snažit na mnoha markeitngových frontách a nakonec odejít stejně.

NajNákup sk, Google, Heureka, Zboží.cz, Billiger.de, Srovnáme cz, Pricemania, Heldejceny cz, Idealo - loga vyhledávačů zboží

Jak se připravit na vstup e‑shopu do zahraničí

Nerad bych vzbudil dojem, že vstup do zahraničí je pomocí vyhledávačů zboží hračka. Nikoliv. Potřebuje důkladný výzkumplánování. Neměl by vám chybět:

  • business plán, včetně konkurenčních výhod, nevýhod, správného složení nabídky zboží…
  • procesy nastavené na obsloužení daného trhu, od logistiky, přes platební metody až po zákaznickou podporu
  • jazyková mutace e‑shopu včetně cen v místní měně

Jak pomáhá vstupu do zahraničí Mergado

Mergado pomáhá, v prvé řadě, konverzí dat. Vytváří-li váš e‑shop XML pro Zboží.cz či Heureku, pomohou vám odborníci „naklonovat“ tato XML i pro jiné vyhledávače zboží. V současné době tak činí pro všechny slovenské vyhledávače zboží a německé IdealoBilliger.

Vyzkoušejte si to!

 

Napsal / pan Mergado / 27. 08. 2014
Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.

Přidat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Přidáním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.