Sunlight, Sunshop, podpora Mergadova nabídkového XML

Provozovatelé e‑shopů běžících na Sun-shopu mají nově důvod k radosti. Tato platforma totiž začala podporovat Mergadův univerzální nabídkový feed, který umožňuje snazší konverzi na feedy nejrůznějších vyhledávačů.

Co je to Mergadovo nabídkové XML?

Pokud chcete se svým e‑shopem inzerovat na zbožových vyhledávačích (např. Zboží.cz, Heureka.cz apod.), potřebujete speciálně upravený feed, který do vyhledávače vložíte. Většina e‑shopových platforem poskytuje feedy pro ty největší a neznámější z nich, pokud ale chcete posílat svá data z e‑shopu i na méně známé srovnávače, potřebujete feed upravit. A právě tady může nastat problém – feedy pro běžné vyhledávače nemusí obsahovat všechny elementy a parametry, které nový srovnávač vyžaduje, a příprava takového feedu je potom zdlouhavá a náročná. Mergadovo nabídkové XML proto obsahuje velké množství parametrů, ze kterých potom snáze vygenerujete feed pro konkrétní vyhledávače. 

Ulehčení pro e‑shopové platformy

Jednou z možných cest, jak nový speciální feed získat, je ho vytvořit — což většinou znamená časové i finanční náklady navíc.  Druhou možností pro e‑shopové platformy je vytvoření univerzálního nabídkového XML s podporou Mergada, které bude kompatibilní pro více vyhledávačů a díky velkému množství již dopředu vytvořených kategorií a parametrů bude snáze upravitelné (přesnou specifikaci feedu pro e‑shopy najdete tady). Shopsystémy tak ušetří na vývoji stále nových feedů pro další vyhledávače a e‑shopy budou moci inzerovat tam, kde je to pro ně výhodné, bez omezení feedem. A právě touhle cestou se vydal Sun-shop, který univerzální feed podporuje na všech svých variantách e‑shopového řešení! Po nedávném přidání modulu pro Prestashop je to tedy druhá e‑shopová platforma, která Mergadův nabídkový feed poskytuje. 

Jak feed v Sun-shopu nastavit?

Nastavení feedů naleznete v administraci ve Zboží > XML feedy. Detailní nastavení každého produktu pak ve Zboží > Přehled produktů > produkt > záložka Vyhledávače zboží.  

Přidejte se i vy

Mergado nabízí Sun-shopu i dalším platformám, které v budoucnu projeví o implementaci feedu zájem, technickou i marketingovou podporu. Přidejte se i vy do seznamu shopsystémů, které Mergadovo nabídkové XML podporují! Více informací najdete v odkazu, případně se neváhejte obrátit na mergado@mergado.cz, rádi vám pomůžeme.  Pokud platforma, na které funguje váš e‑shop, ještě Mergadovo nabídkové XML nepodporuje, navrhněte jí to. Podporu dostane od nás. 

O Sun-shopu

E‑shopová platforma Sun-shop, kterou vyvíjí společnost Sunlight, nabízí kompletní řešení pro tvorbu internetových obchodů. Jejich e‑shopy podporují B2B i B2C prodej, exporty zboží pro vyhledávače, pokročilé marketingové nástroje, vynikající SEO optimalizaci, platební brány, multijazyčnost, multiměnovost, napojení na ERP systémy, import zboží ze souboru a spoustu dalších pokročilých funkcí. 

Kateřina Šmajzrová

Katka se panu Mergadovi stará o české texty, hlídá aby jim bylo rozumět a aby vás bavily. Taky točí videa a webináře pro ty, kdo jsou spíš na obrázky než na texty. Mimo to ráda chodí po horách a čte.