Heureka data reports, ilustrace

Vzpomínáte, jak na nekonferenci představoval Michal Synek z Heureky datové přehledy pro e‑shopy? Jsou zde, a já bych vám o tom rád řekl podrobnosti.

Co jsou Heureka datové přehledy

Placená služba Heureky pro e‑shopy. E‑shop získá pravidelně dokument s informacemi o svém tržním podílu a s přehledem TOP produktů v kategoriích zboží, které prodává. Data pocházejí z největšího panelu české e‑commerce — Ověřeno zákazníky.

O Heureka datových přehledech mluvil velmi podrobně Michal Synek na nekonferenci Vyhledávače zboží 2015. Na blogu pořádající agentury Besteto najdete jak prezentaci s příkladem reportu (v pracovní verzi ze začátku června 2015), tak video se záznamem přednášky, kde Michal Synek vysvětluje okolnosti vzniku datových přehledů.

Podrobnosti o Heureka datových přehledech:

  • reporty jsou zasílány e‑mailem, v PDF či CSV souboru
  • frekvenci zasílání si e‑shop stanoví, na výběr je z měsíční, čtrnáctidenní či týdenní — čím častěji, tím vyšší cena
  • cena od 2 tis. Kč do 20 tis. Kč měsíčně, dle počtu kategorií a frekvence zasílání reportů

Další informace:

Mergadova poznámka o prodeji dat e‑shopů

Za těch pár dní, co jsou Heureka datové přehledy na světě, jsem už zachytil nářky: „…my dáme Heurece data, za inzerci zaplatíme, a ona naše data ještě někomu prodá…“. K nim bych rád doplnil, že Heureka je zdrojem dat pro cizí firmy, které tato data následně prodávají, už několik let. Tyto firmy berou často data z Heureky (nezávisle na vůli Heureky), nicméně brát je mohou i přímo z vašeho e‑shopu. Což ostatně některé z nich činí také. Získávání dat tedy není novinkou. Heureka jej pouze zpřístupnila širší veřejnosti za dostupnější cenu.

Pan Mergado

Pan Mergado je největší dříč v našem týmu. Maká ve dne i v noci, aby byla data e‑shopů v tom nejlepším pořádku a přinášela užitek. Zde na blogu píše návody, zprávy i své vlastní názory. No ano, je to virtuální postava, ale my ho máme rádi. Fakt.