Nová verze Mergada přináší Plain CSV a vylepšení mnoha významných formátů

Lukáš Horák
10. 6. 2020
2 minuty čtení
Nová verze Mergada přináší Plain CSV a vylepšení mnoha významných formátů

Ve středu 10. 6. 2020 v 15:30 spatří světlo screenů nový release Mergada. Představíme v něm nový globální formát Plain CSV, několik důležitých novinek v rámci formátů pro UPgates, Árukereső, ShoptetAlza.cz nebo úpravy v pravidlech.

Ve středu 10. 6. 2020 v 15:30 spatří světlo screenů nový release Mergada. Představíme v něm nový globální formát Plain CSV, několik důležitých novinek v rámci formátů pro UPgates, Árukereső, ShoptetAlza.cz nebo úpravy v pravidlech. Projděme si spolu tato vylepšení.

Importujte a exportujte jakékoliv CSV

Pro potřeby uživatelů jsme přidali nový globální formát pojmenovaný Plain CSV. Díky němu dokážete importovat i exportovat jakékoliv CSV do i z Mergada. Pokud si vytvoříte projekt, kde je formát Plain CSV na vstupu i na výstupu, docílíte toho, že se Mergado stane univerzálním nástrojem pro zpracování CSV souborů.

Novinky ve formátech využijete pro inzerci v ČR i v zahraničí

V rámci prvního červnového releasu – jeho detailní popis najdete v tomto vlákně Mergado fóra – jsme nasadili několik užitečných novinek ve formátech:

  • Podporujeme nový formát UPgates Kategorie.
  • Formát pro Árukereső.hu je nově více přizpůsobený aktuální specifikaci – začali jsme podporovat nastavování atributů produktů.
  • Ve spojitosti se skrýváním elementů, které neodpovídají specifikaci, jsme vylepšili chování formátu pro Shoptet.cz.
  • Poopravili jsme exportování několika elementů ve formátu pro Alza.cz.

Důležité opravy

  • Vylepšili jsme pravidlo pro Import datového souboru v případech, kdy se vstupní CSV nahrává přímo do Mergada.
  • Opravili jsme chování duplikování projektu – pravidla se v něm nově nebudou duplikovat pro appky.
  • Jazyk e‑mailů při zasílání výsledků auditu nově zohledňuje nastavení jazyka uživatele, pokud jej známe.

Začátek léta je ideální čas pro vytvoření efektivních strategií na expanzi do dalších trhů. Pokud používáte Mergado, nastavování inzerce v zahraničí si zjednodušíte využitím našich formátů pro stovky reklamních systémů z celého světa. Hodily by se vám rady na to, jak prorazit? Mnoho užitečných informací pro úspěšný start na zahraničních trzích najdete v kategorii S Mergadem do zahraničí.

Mohlo by vás zajímat:

Lukáš Horák

Lukáš se v Mergadu stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z Mergada. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.