Vyřešte import variantních produktů z Mergada do Shoptetu pohodlně

Mergado pro Shoptet nabízí dva předchystané formáty: Shoptet dodavatelský a Shoptet kompletní. Naši klienti oba z nich pravidelně používají pro snadný import produktů. Pokud jsou ale ve feedu produkty s variantami, Mergado je načte a zobrazuje samostatně.

Mergado pro Shoptet nabízí dva předchystané formáty: Shoptet dodavatelský a Shoptet kompletní. Naši klienti oba z nich pravidelně používají pro snadný import produktů. Pokud jsou ale ve feedu produkty s variantami, Mergado je načte a zobrazuje samostatně. To znamená, že při importu do Shoptetu se varianty nesloučí pod jeden produkt. Pomocí tohoto průvodce import variant na tuto platformu vyřešíme.

Co dělat, když kvůli variantám vzniknou v administraci Shoptetu při importu produkty navíc

Formáty Shoptet dodavatelský a Shoptet kompletní pro každou variantu v Mergadu vytvoří samostatný produkt.

Ani jeden z formátů však nezajistí sloučení variant pod jeden produkt a import vytvoří v Shoptetu jednotlivé varianty samostatně. Abyste je sloučili, musíte na výstupu z Mergada pro import do Shoptetu použít Heureka formát. Ten při importu do Shoptetu slučuje varianty přes element ITEMGROUP_ID a díky tomu se jednotlivé varianty “spojí” pod ten produkt, ke kterému patří.

Postup

Ukažme si vše na zpracování dodavatelského feedu pro import do Shoptetu:

1. Převeďte libovolný vstupní formát na Heureka.cz (pro český Shoptet) nebo Heureka.sk (pro slovenský Shoptet) na výstupu.

2. Před importem doporučujeme provést audit feedu, případně vyzkoušet validaci feedu pro import v Shoptet validátoru.

3. Výstupní feed z Mergada můžete jednorázově importovat do Shoptetu nebo si nastavit pravidelný automatický import.

Toto je způsob, jak v Shoptet feedu sloučit varianty produktů. Pokud je váš feed neobsahuje, stačí pro import využít jeden z předchystaných formátů (Shoptet dodavatelský či Shoptet kompletní). Spravujete Shoptet feedy v Mergadu? Naučte se správně nastavit jejich zabezpečení.

Mohlo by vás zajímat:

Lukáš Horák

Lukáš se v Mergadu stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z Mergada. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.