Získejte přehled o pravidlech v Mergadu

Štědrý den sice ještě nenastal, ale my pro vás máme dárek už teď. Je jím infografika přehledu pravidel v Mergadu, která vám pomůže zorientovat se v našich pravidlech jednou provždy. A která pravidla vám před Vánoci nejvíce pomohou?

Štědrý den sice ještě nenastal, ale my pro vás máme dárek už teď. Je jím infografika přehledu pravidel v Mergadu, která vám pomůže zorientovat se v našich pravidlech jednou provždy. A která pravidla vám před Vánoci nejvíce pomohou?

Která pravidla v Mergadu nejvíce využijete pro předvánoční inzerci

Nastavení ceny dopravy

Pomocí tohoto pravidla můžete jednoduše nastavit ceny dopravy. Cena dopravy je jednou z klíčových konkurenčních zbraní e‑shopů inzerujících ve vyhledávačích zboží. Toto pravidlo vám pomůže lehce nastavit ceny dopravy přesně podle vašich potřeb.

Nastavení parametrů zboží

Tímto pravidlem nastavíte různé parametry zboží. Parametry PARAM hrají v inzerci na některých vyhledávačích zboží velmi důležitou roli. Řada e‑shopů je přitom v XML neuvádí, nebo je uvádí chybně.

Hromadně přepsat hodnoty

Toto pravidlo umožňuje zcela přepsat původní hodnoty elementu na základě hodnot v jiném elementu.

Pokud chceme třeba nastavit různé ceny za proklik produktům od různých výrobců, tímto pravidlem vše snadno nastavíme. Na levé straně pravidla zvolíme element obsahující výrobce (např. u Heureky jde o MANUFACTURER) a na pravé straně zvolíme element pro nastavení ceny za proklik (HEUREKA_CPC). Následně můžeme na levé straně začít psát název konkrétního výrobce a Mergado nám ihned začne našeptávat celý název. Je také možné na levé straně zvolit odkaz Předvyplnit levou stranu a načtou se nám všechny hodnoty ze zvoleného elementu.

Nepotřebné hodnoty lze smazat ikonkou pro smazání daného řádku nebo je lze ignorovat a pokud nebude vyplněna i pravá strana pravidla, takový řádek se neuloží. Stačí vyplnit hodnoty pouze do těch řádků, které chceme uložit.

Podobně jako u pravidla pro Hromadné přejmenování kategorií lze také u tohoto pravidla využít funkce, že na levé straně se v hodnotách vyhledává a stačí tedy napsat jenom část textu, která je obsažena v hodnotách elementu zvoleného na levé straně pravidla.

Představujeme vám infografiku pravidel

Jste příznivci plakátů a vizuálních pomůcek do kanceláře? Stáhněte si infografiku v tiskové kvalitě zde.

Využijte pravidla v Mergadu naplno. Pomohou vám v množství nejrůznějších úkonů inzerce. A vy si tak svoji práci uděláte systematičtější a mnohem přehlednější. Potřebujete ohledně pravidel poradit? Čtete naše fórum, nebo se obraťte na náš support.

Lukáš Horák

Lukáš se v Mergadu stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z Mergada. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.