Napojte se na tržiště Kaufland.de. Máme pro vás jednoduchý návod

Článek zveřejněn 07. 10. 2021
| 3 minuty čtení

Rozhodli jste se pro expanzi na tržiště Kaufland.de? Pokud jste si už připravili produktový i nabídkový feed, pusťte se s námi do registrace e‑shopu. Jak na to, vám prozradíme v dnešním návodném článku.

Mergado vám zautomatizuje inzerci na Kaufland.de

Jaké podmínky pro vstup na Kaufland.de musíte splňovat

Na úvod trochu opakování. Už v minulém článku o Kauflandu jsme zmínili podmínky pro vstup prodejců na toto tržiště.

Co musíte splňovat pro úspěšný vstup:

  1. Být provozovatel obchodu.
  2. Mít zákaznickou podporu v němčině (alespoň písemně).
  3. Mít produktový feed v němčině.*
  4. Platný EAN (GTIN) pro všechny nabízené produkty.
  5. Zajistit odeslání zboží do Německa a z Německa (při vrácení zboží).
  6. Daňová registrace prostřednictvím OSS (režim EU).

* Mít k dispozici data v němčině je důležité především pro sortiment, který na Kauflandu zatím není zalistovaný. Pokud prodáváte produkty, u kterých už na tržišti existují vlastní produktové karty, vystačíte si pouze s nabídkovým feedem, který obsahuje informace o skladovosti, ceně a době doručení.

Začněte s registrací prodejce

Splňujete všechny podmínky ze seznamu výše? Tak si pojďme představit rozhraní administrace Kauflandu.

  • Registraci nového prodejce provedete na adrese https://www.kaufland.de/haendler-infobereich/cz/. Stačí kliknout na tlačítko “Stát se prodejcem – teď”.

    Registrace nového e-shopu

  • V dalším kroku vyberte typ členství. V dražší variantě si připlácíte za prolink na váš e‑shop, jiný rozdíl zde není. Typ členství můžete bez problémů kdykoliv změnit nebo úplně vypovědět. Prvních třicet dní navíc běží testovací lhůta, kterou vám Kaufland účtovat nebude. Takže máte čas v klidu si vše osahat, vyzkoušet a na konci měsíce se rozhodnout, zda má pro vás tato inzerce smysl.

    Typy členství e-shopu

  • Dále vyplňte celé jméno, e‑mail, heslo a potvrďte, že splňujete všechny podmínky. Nezapomeňte se vpravo nahoře překliknout do češtiny.

    Vyplnění údajů

  • Na další stránce vyplníte informace o obchodu a podrobnosti o společnosti.

    Informace o obchodu

  • Pokračujte na nahrání kopií dokumentů a informace o kontaktní osobě.

    Nahrání dokumentů

  • Na závěr už jen v přehledném shrnutí potvrdíte všechny předtím vyplněné informace. Pokud jste vyplnili všechny povinné informace, můžete potvrdit registraci prodejce. Verifikace účtu Kauflandu trvá několik dní.

Pokud si při registraci nebudete s čímkoliv vědět rady, obraťte se na Kaufland podporu. Kontakt na ni najdete i v každém kroku registrace.

S Mergadem nastavíte inzerci pro Kaufland.de formáty sami

Zvažujete expanzi na Kaufland.de či další zbožáky německého online trhu? S Mergadem využijete formáty pro srovnávače zboží, které už používáte a převedete je na ty, které aktuálně potřebujete. S naším virtuálním správcem dokážete automatizovaně spravovat datové feedy. V Mergadu zvládnete inzerci e‑shopu spravovat sami – zrychlíte tím každodenní marketingové úkony a ušetříte náklady za práci programátorů.

Kaufland.de má na 32 milionů návštěv měsíčně. Dobře připraveným e‑shopem se expanze na toto tržiště určitě vyplatí. Dnes jsme si ukázali první kroky napojení e‑shopu. V druhé části tohoto návodu vám předvedeme, jak na Kaufland správně napojíte datové feedy.

Mohlo by vás zajímat:

Napsal / Irena Prouzová / 07. 10. 2021

Irča má pod palcem německý, rakouský a švýcarský Mergado trh. Stará se o web, píše články a komunikuje se zákazníky i partnery. Hned po práci má namířeno do školky a zbytek dne si užívá v roli mámy. Když si chce udělat radost, pořídí si novou pokojovku nebo si zajde na kafe a donut.

Přidat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Přidáním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.