Mergado podporuje Google Nákupy SK

Článek zveřejněn 11. 06. 2019
| 2 minuty čtení

Slovenskými a českými ecommerce vodami už nějakou dobu víří zprávy, že se Google Shopping kampaně spustí také na Slovensku. Google Nákupy na Slovensku zatím běží jen v beta verzi, ale Mergado v release z 10. 6. představilo formát, který Google Nákupy SK umí.

Google zobrazí produkty ve výsledcích vyhledávání i na Slovensku

Pro e‑shopaře, marketéry i zákazníky sousedních států je to denní chleba, ale až v současnosti se ve výsledcích vyhledávání na slovenském Google zobrazí produkty s jejich obrázkem, cenou a případně hodnocením.

Tyto výsledky se objeví nad výsledky z reklamy i z přirozeného vyhledávání. Kromě toho se v jistých případech zobrazí na pravé straně výsledků, v obrázcích a v liště přibyde záložka Nákupy.

Jak inzerovat na Google Shopping se dozvíte z článku Propagujte svoje zboží online pomocí Google Shopping #1 a #2.

V Mergadu najdete Google Shopping SK mezi předpřipravenými formáty

Pokud už používáte Mergado, používání formátu pro Google Shopping SK pro vás nebude nic nového. Jeho specifikaci jsme už implementovali.

Mergado umí:

  • auditovat formát pro Google Shopping SK
  • našeptávat jeho kategorie (stejně jako u ostatních Google formátů)

Co si připravit:

  1. Ať už jste např. Češi, kteří hodlají Google Nákupy na Slovensku využívat, anebo jste nastavovali kampaně pro slovenské obchody na české verzi Google Shopping, nezapomeňte přeložit feed do slovenštiny.
  2. Nezapomeňte taky, že (stejně jako v zemích, kde už Google Nákupy fungují) musíte dodržovat povinné specifikace produktových dat.
  3. Velmi důležité je přepočítání měny (např. z Kč na EUR). To zvládnete buď v Nástroji pro převod měny, který je na každém Google Merchant Center účtu, anebo rovnou v Mergadu – nedávno jsme o převodu měn psali přehledný článek s návodem.

I když zavedení Google Nákupů pro Slovensko vypadá jako splněný sen, je důležité si uvědomit, že je nákupní chování v každém státu jiné. Strategie pro Google Nákupy, které používáte v jiných zemích, tak nebudou mít stejný dopad. Také k cenám za proklik se nemůžete stavět obdobně. Zkoušejte různé strategie, testujte a pokud v používání Google Shopping nejste zvyklí, najměte si odborníka nebo agenturu, kteří umí pracovat i s Mergadem. Inzerce vašeho zboží tak pojede automatizovaně z jednoho místa a vy budete mít podrobný přehled o všem, co se ve vašich strategiích děje.

Mohlo by vás zajímat:

Napsal / Lukáš Horák / 11. 06. 2019

Lukáš se v MERGADU stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z MERGADA. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.

Komentáře

Super návod, kdo si chce založit Google nákupy sám, najde video na youtube :)

Jiří Franěk / 19. 06. 2019 - 21:46

Přidat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Přidáním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.