Inzerujte na Árukereső.hu, největším maďarském srovnávači

Článek zveřejněn 12. 01. 2021
| 3 minuty čtení

Dobyli jste úspěšně s českým e‑shopem na sousední trhy a rozmýšlíte, kam dál? O maďarské e‑commerce se už několik let říká, že je jedním z nejideálnějších cílů pro expandující e‑shopy. A kde jinde v Maďarsku začít inzerovat, než na největším místním srovnávači Árukereső. Pojďme si představit jedničku mezi maďarskými zbožáky a možnosti, jak vám na ní s inzercí pomůže Mergado.

Árukereső je nejoblíbenější srovnávač zboží v Maďarsku

Firma Árukereső funguje od roku 2004. Kromě Maďarska působí pod názvy Compari v Rumunsku a Pazaruvaj v Bulharsku. Všechny jsou od roku 2016 členy Heureka Group.

V současné době zde inzeruje přes 3900 e‑shopů. Průměrná měsíční návštěvnost srovnávače je okolo 12 milionů uživatelů. Srovnávač funguje na webovém rozhraní i v mobilní aplikaci. Má velmi intuitivní rozhraní.

Podle dat Similar Webu je 70 % těchto příchodů organického původu, ostatní návštěvníci na stránky přichází přes placenou reklamu. Tato data a informace Heureka Group jasně ukazují, že se na jedničce mezi srovnávači v maďarské e‑commerce určitě vyplatí inzerovat.

Přemýšlíte, jak uspět mezi konkurencí maďarské e‑commerce? Získejte více zákazníků v Maďarsku. Pomocí bezkontaktní dopravy a bezdotykových plateb.

Jak funguje Árukereső.hu pro e‑shopy

  • Nabídku e‑shopu nahrajete přes CSV nebo XML ve specifikaci Árukereső. V případě nejasností můžete kromě technické podpory zbožáku kontaktovat podporu Heureky, která vám schvalovacím procesem pomůže projít.
  • Inzerci platíte klasicky za proklik na stránku e‑shopu. Cena za proklik se liší podle jednotlivých kategorií. Pro aktivaci je nezbytné si dobít kredit v minimální výši 10 000 HUF.
  • Po úspěšné registraci na se můžete zapojit do programu Ověřeno zákazníky (Megbízható bolt). V rámci tohoto programu Árukereső automatizovaně zasílá dotazníky spokojenosti vašim zákazníkům. Pokud získáte 10 recenzí během 60 dnů s hodnocením minimálně 4,2, obdržíte průhledný odznak, který umístíte na vaše stránky. Při zisku 60 recenzí za 60 dní s minimálním hodnocením 4,6 získáváte zelený  odznak.
  • Pokud váš e‑shop bude mít odznak Megbízható bolt, můžete se zúčastnit maďarské verze akce ShopRoku. V případě, že váš e‑shop zvítězí v některé z kategorií, obdrží odznak, který se zobrazí např. rovnou na produktové kartě.
  • E‑shopy také mohou získat ocenění Kvalitní e‑shop (Termék kiemelése). Určuje se podle několika kritérií.
  • Árukereső je CSS partnerem Google. Služby srovnávače tak využijete i pro levnější inzerci v na maďarském Google.

Na co nesmíte zapomenout

  • používejte .hu doménu
  • Maďaři málo důvěřují nepřeloženému e‑shopu – věnujte dostatek času překladům do maďarštiny
  • používejte ve feedu správnou měnu HUF – tato častá chyba vytváří nesrovnalosti v cenách i obratu
  • používejte povinný element pro cenu bez DPH: NET_PRICEÁrukereső (stejně jako ostatní zdejší zbožáky) ho používá kvůli vysokému DPH v Maďarsku, ačkoliv např. v Bulharsku nebo Rumunsku používání tohoto elementu povinné není

S Mergadem nastavíte inzerci pro Árukereső sami

Zvažujete expanzi na maďarský online trh? S Mergadem využijete formáty pro srovnávače zboží, které už používáte a převedete je na ty, které aktuálně potřebujete. S naším virtuálním správcem dokážete automatizovaně spravovat datové feedy. V Mergadu zvládnete inzerci e‑shopu spravovat sami – zrychlíte tím každodenní marketingové úkony a ušetříte náklady za práci programátorů.

Neváhejte s inzercí na Árukereső. V Maďarsku je sice přísnější podnikatelské prostředí než je např. na Slovensku či v ČR, ale využívá ho stále více a více zahraničních e‑shopů. Zajímá vás inzerce v dalších státech? Vyzkoušejte rumunský eMAG nebo polské Allegro.

Mohlo by vás zajímat:

Napsal / Lukáš Horák / 12. 01. 2021

Lukáš se v MERGADU stará o většinu komunikace v češtině. Prostřednictvím blogu, e‑mailu a sociálních sítí pravidelně zásobuje čtenáře aktualitami z e‑commerce a novinkami a tipy z MERGADA. Pokud zrovna není copywriterem, užívá si prosté věci jako badminton, výlety mezi utajené skvosty osmdesátkové hudby a plody moře podávané s červeným vínem.

Přidat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Přidáním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.